17:58 uur 15-11-2023

REPLY: tweede editie van “Cloud in Financial Services”-rapport onthult nieuwe inzichten in het landschap van de cloudtoepassing voor financiële instellingen in Europa en het Verenigd Koninkrijk

TURIJN, Italië–(BUSINESS WIRE)– Vandaag markeert de lancering van de tweede editie van het “Cloud in Financial Services”-rapport, een resultaat van de samenwerking van Reply, de Europese Bankenfederatie, Insurance Europe en professoren van de Imperial College Business School & University van Californië, Santa Barbara. Dit rapport biedt een volledig zicht op het dynamische landschap van de cloudtoepassing in de sector van de financiële diensten, met aandacht op belangrijke aspecten zoals cloudstrategie, beheer, regelgeving en data.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20231115259010/nl/

The second edition of the “Cloud in Financial Services” report re-examines the research conducted by Reply with financial institution, and addresses the unique challenges facing financial institutions in the EU, Switzerland, and UK. (Photo: Reply)

The second edition of the “Cloud in Financial Services” report re-examines the research conducted by Reply with financial institution, and addresses the unique challenges facing financial institutions in the EU, Switzerland, and UK. (Photo: Reply)

Op basis van inzichten afgeleid uit Reply’s uitvoering van meer dan 1.200 cloud-projecten en interviews met senior leiders uit de sector, biedt het een vergelijkende analyse van de transformatieve veranderingen, uitdagingen en opportuniteiten in de weg van financiële instellingen naar de cloud. Opmerkelijke bevindingen van een pan-Europese enquête gevoerd tussen december 2022 en maart 2023, onder leiding van professoren van de Imperial College Business School van Londen, voegen diepgang en relevantie toe aan het omvattende rapport.

In de wereld van bedrijfsvoering en cloudstrategie biedt het rapport nieuwe inzichten en harde feiten over facetten zoals kosten- en flexibiliteitsproblemen, wat het belang benadrukt om toepassing van de cloud niet overwegend als een technologische verschuiving te zien, maar eerder als een krachtige katalysator om nieuwe mijlpalen in de bedrijfsvoering te bereiken.

De enquête benadrukt ook de aanhoudende uitdagingen op gebied van naleving van de regelgeving en gegevenssoevereiniteit, met een verbluffend 81% van de respondenten die nog altijd aangeven dat naleving van de regelgeving en gegevenssoevereiniteit grote uitdagingen zijn (vergeleken met 73% in 2021). Op signifcante wijze geeft 34% van de respondenten deze bekommernissen aan als primaire uitdaging om cloudoplossingen in hun financiële instellingen op te nemen.

De enquêteresultaten van financiële instellingen onthullen verder een ander perspectief op machine learning, ondanks de grootschalige ingang. Opmerkelijk is dat 27% bevestigt dat ze geen gebruik maken van op de cloud gebaseerde machine learning-mogelijkheden, terwijl respectievelijk 34% en 16% gewag maken van een beperkt tot matig gebruik ervan. In tegenstelling hiermee geeft slechts 10% een aanzienlijke toepassing aan, en om en bij 5% integreert de functionaliteiten van machine learning extensief. Deze gegevens bieden een verhelderende vergelijking tussen de geanticipeerde en de werkelijke implementatie van machine learning die door de cloud wordt ondersteund.

Nelson Phillips, professor technologiebeheer aan de Universiteit van Californië, Santa Barbara, licht toe: “Het rapport toont aan dat hoewel de toepassing van de cloud ‘business as usual’ is geworden in financiël diensten, de voordelen van activiteiten naar de cloud overbrengen aanzienlijk variëren, afhankelijk van de aanpak die het bedrijf toepast voor implementatie van de cloud en de bereidheid van bedrijven om verder te kijken dan kostenbesparingen.”

Freddy Gielen, Executive Partner bij Reply, voegt hieraan toe: “Het rapport en de enquête tonen aan dat de grootste impact van implementatie van de cloud op de winstgevendheid van een financiële instelling waarschijnlijk meer gedreven wordt door verbetering van de omzet in plaats van enkel vermindering van de kosten.”

Om het evoluerende cloud-landschap in financiële diensten dieper te ontleden, downloadt u het volledige rapport “Cloud in Financial Services”.

Voor meer informatie over Reply’s oplossingen gebaseerd op de cloud, gaat u naar www.cloud.reply.com.

Reply

Reply [EXM, STAR: REY] is gespecialiseerd in het ontwerpen en implementeren van oplossingen op basis van nieuwe communicatiekanalen en digitale media. Reply is een netwerk van hooggespecialiseerde bedrijven die bedrijfsmodellen ontwerpt en ontwikkelt op basis van de nieuwe modellen van AI, cloud computing, digitale media en het Internet of Things. Reply staat in voor consulting, systeemintegratie en digitale diensten in de sectoren telecommunicatie en media, industrie en dienstverlening, bankwezen, verzekeringen en overheidsdiensten. www.reply.com

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Mediacontact:

Reply
Fabio Zappelli

f.zappelli@reply.com
Tel. +390117711594

Aaron Miani

a.miani@reply.com
Tel. +44 2077 306000

Check out our twitter: @NewsNovumpr