12:35 uur 15-11-2023

Dubai Business Forum trekt 2.000 deelnemers uit 49 landen voor twee dagen van dynamische discussies en impactvolle dealmaking

Dubai, Verenigde Arabische Emiraten–(BUSINESS WIRE)– Dubai Chambers heeft de eerste editie van Dubai Business Forum met succes afgesloten onder het thema ‘Shifting Economic Power: Dubai and the Future of Global Trade’. Gehost onder het beschermheerschap van Zijne Hoogheid Sheikh Mohammed bin Rashid Al Maktoum, vice-president en premier van de VAE en heerser van Dubai, vond het evenement onlangs plaats in Madinat Jumeirah.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20231114351947/nl/

H.E. Abdul Aziz Abdulla Al Ghurair, Chairman of Dubai Chambers (Photo: AETOSWire)

H.E. Abdul Aziz Abdulla Al Ghurair, Chairman of Dubai Chambers (Photo: AETOSWire)

Het tweedaagse forum trok meer dan 2.000 wereldwijde changemakers, bedrijfsleiders, experts uit de industrie, investeerders en economen uit 49 landen. Als onderdeel van het evenement werden ook 24 plenaire sessies op hoog niveau en lezingen gehouden met 32 vooraanstaande sprekers.

Zijne Excellentie Mohammad Ali Rashed Lootah, president en CEO van Dubai Chambers, zei: “De impact van het Dubai Business Forum spreekt boekdelen over de strategische positie van het emiraat in een steeds meer onderling verbonden wereld. Door een brede dwarsdoorsnede van sprekers van over de hele wereld met expertise op diverse strategische gebieden te hosten, bood het forum unieke inzichten in de groeiende rol van Dubai bij het vormgeven van de internationale handel en het wereldwijde economische landschap. Naast het dienen als een waardevol platform voor het delen van kennis, bleek het forum ook zeer lonend voor diegenen die op zoek waren naar netwerk- en partnerschapsmogelijkheden.”

Een ander belangrijk onderdeel van het Dubai Business Forum was The Future Theatre, dat keynote-sessies organiseerde waarin acht thematische pijlers werden onderzocht. Het platform nam een diepe duik in de toekomst van industrieën, handelshubs, investeringen, economieën, IoT, robotica, AI en steden.

Meer dan 550 zakelijke bijeenkomsten werden gepland via de app van het forum en tijdens het evenement werden ook meer dan 20 deals ondertekend als onderdeel van The Deals Hub, een speciaal platform voor wereldwijde bedrijfsleiders en investeerders om belangrijke bedrijfsinitiatieven, partnerschappen, investeringen en commerciële allianties te smeden en aan te kondigen.

Opmerkelijke deals met Dubai Chambers omvatten de oprichting van een nieuw China Innovation Centre, een MoU voor de lancering van een ‘Innovation Corridor’ met de Kamer van Koophandel van Hamburg, en een overeenkomst met PT Bank Syariah Indonesia – de grootste Sharia-bank in Indonesië – om het delen van bank- en financiële informatie te verbeteren.

Bovendien kondigde de Dubai Integrated Economic Zones Authority (DIEZ) de lancering aan van een VC-fonds ter waarde van AED 500 miljoen om technologie-startups te financieren en bij te dragen aan het bereiken van de doelstellingen van de Dubai Economic Agenda (D33).

*Bron: AETOSWire

Contacts

Mohamad Mouzehem

PR en bedrijfscommunicatie

Telefoon: +97142028537

E-mail: mohamad.mouzehem@dubaichamber.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr