21:23 uur 08-11-2023

Nieuw witboek van Tholos Foundation toont aan dat veiligere alternatieven voor nicotine een aanzienlijk lager aantal rokers oplevert

WASHINGTON–(BUSINESS WIRE)– De Tholos Foundation heeft vandaag, in samenwerking met het Japanse Pacific Alliance Institute en het Zweedse adviesbureau Scantech Strategy Advisors, een beleidsdocument gepubliceerd, Safer Nicotine Works, over hoe Zweden en Japan met succes het aantal rokers hebben teruggedrongen door veiligere alternatieve nicotineproducten te introduceren.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20231107068501/nl/

(Graphic: Business Wire)

(Graphic: Business Wire)

Safer Nicotine Works onderzoekt de effecten van orale nicotine en verhitte tabak op het aantal rokers in Zweden en Japan. Het volgt op Vaping Works, dat de ervaringen van vier landen met vaping onderzocht. Dit onderzoek toonde aan dat in landen die overstappen op vaping, zoals het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Canada en Nieuw-Zeeland, het aantal rokers twee keer zo snel vermindert als het wereldwijde gemiddelde.

In Japan is met de introductie van verhitte tabaksproducten het percentage rokende mannen voor het eerst opmerkelijk gedaald tot onder de 30%, waarmee de eerdere stagnatie is weggenomen.

Zweden heeft een rookpercentage van 5,6% 1 en is klaar om binnen het jaar ‘rookvrij’ te worden. De recente daling van het aantal rokers wordt toegeschreven aan de opkomst van de in 2019 op de markt gebrachte nicotinezakjes.

Uit onderzoek van de Tholos Foundation blijkt dat consumenten in beide landen de overstap naar veiligere alternatieven hebben gemaakt. Bij beleidsmakers stond het voorop dat deze alternatieven toegankelijk en haalbaar waren. Gegevens bevestigen dat veiligere nicotine enorm helpt bij het stoppen met roken. Met veiligere nicotineproducten zoals vaping, verhitte tabak, nicotinezakjes en snus, daalt het aantal rokers snel.

Lorenzo Montanari, vicevoorzitter van de Tholos Foundation, gaf commentaar op de bevindingen:

Veiligere nicotine redt letterlijk levens over de hele wereld. De ervaring in Zweden en Japan, net als in het Verenigd Koninkrijk, Canada, Nieuw-Zeeland en Frankrijk, bewijst dat als mensen toegang hebben tot veiligere producten, ze daar massaal voor kiezen. We hebben nu de benodigde middelen om het schadelijke hoge percentage rokers te bestrijden: regeringen over de hele wereld moeten nu hun burgers steunen om een betere keuze te maken.

Het succes van Zweden en Japan in het verlagen van het aantal rokers laat zien hoe effectief alomvattende tabaksontmoedigingsstrategieën zijn. Deze landen hebben alternatieve nicotineproducten gereguleerd, waarbij de volksgezondheid voorop staat. De ervaringen van Zweden en Japan bieden belangrijke lessen voor landen die het roken willen terugdringen en rookvrije alternatieven willen stimuleren. Door toegang tot veiligere alternatieve nicotineproducten mogelijk te maken en passende regelgeving te implementeren, kunnen landen de resultaten op het gebied van volksgezondheid aanzienlijk verbeteren en het roken aanpakken.

Een volledige link naar het rapport volgt hieronder https://tholosfoundation.org/wp-content/uploads/2023/10/Tholos-Safer-Nicotine-Works.pdf.

1 Tabaks- en nicotinegebruik bij volwassenen – Zweedse volksgezondheidsdienst (folkhalsomyndigheten.se)

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Lorenzo Montanari

E-mail:lmontanari@tholosfoundation.org

Check out our twitter: @NewsNovumpr