13:39 uur 07-11-2023

PSG Equity houdt finale afsluiting van tweede Europese financiering op meer dan €2,6 miljard

Toezeggingen voor tweede financiering overschrijden de omvang van PSG Europe I aanzienlijk, na sterke vraag van zowel nieuwe als bestaande beperkte partners

Voortdurende digitalisering van de economie gecombineerd met de gefragmenteerde aard van de Europese markt blijft belangrijke investeringsmogelijkheden in de softwaresector bieden

PSG beschikt over een van de grootste investeringsteams dat zich uitsluitend toespitst op het investeren in B2B-softwarebedrijven in groeifase. Het heeft meer dan 130 bedrijven gesteund en meer dan 470 add-on overnames in Europa, Noord-Amerika en Israël mogelijk gemaakt

LONDEN & BOSTON–(BUSINESS WIRE)– PSG Equity (“PSG”), een toonaangevende verstrekker van groeikapitaal die samenwerkt met softwarebedrijven en bedrijven die via technologie aangestuurde services leveren in Europa, Noord-Amerika en Israël om hen te helpen hun groei te versnellen, maakte vandaag de finale afsluiting bekend van PSG Europe II (“PSGE II”), de tweede financiering van het bedrijf toegespitst op Europa, met toezeggingen voor meer dan €2,6 miljard.

PSGE II, een van de grootste financieringen voor groeikapitaal die werd verzameld om uitsluitend in Europese softwarebedrijven te investeren, heeft het initiële doelbedrag van PSG overschreden. De succesvolle fondsenwerving weerspiegelt de grote steun die wereldwijd zowel van nieuwe als van bestaande investeerders werd verkregen, waaronder staatspensioenfondsen, staatsbeleggingsfondsen, family offices en vermogende particulieren. PSGE II overschrijdt de omvang van zijn voorganger PSG Europe I aanzienlijk, die in januari 2021 finaal werd afgesloten met toezeggingen voor meer dan €1,3 miljard.

Peter Wilde, voorzitter van PSG, verklaart: “We zijn dankbaar voor de steun die onze tweede Europese financiering kreeg van zowel nieuwe als bestaande beperkte PSG-partners. De sterke vraag van een gediversifieerde groep investeerders van groot kaliber wereldwijd bewijst de aantrekkelijkheid van de Europese softwaremarkt maar ook de kracht van het PSG-platform en onze investeringsaanpak, in Europa en in Noord-Amerika. De succesvolle afsluiting van onze tweede Europese financiering verstevigt onze positie als een van Europa’s toonaangevende investeerders voor groeikapitaal in de softwaresector.”

Marktopportuniteit: digitalisering van de Europese economie

Europa vertegenwoordigt de tweede grootste IT- en softwaremarkt van de wereld, na Noord-Amerika. Het softwaresegment blijft een van de snelst groeiende segmenten in de Europese IT-markt, aangedreven door innovaties zoals generatieve AI, en zal naar verwachting tegen 2026 een omvang van $309 miljard bereiken. Europa’s aantrekkelijke onderliggende markt en de stijgende aandacht van investeerders zijn de drijfveren voor een inhaalbeweging in financiering voor Europese technologiebedrijven in vergelijking met de Verenigde Staten. Bovendien worden bedrijfsprocessen in alle sectoren steeds verder gedigitaliseerd met een toenemende omvang, waardoor een groeiende markt ontstaat voor B2B-softwarebedrijven.

PSG merkt dat de Europese softwaresector sterk gefragmenteerd is, met vele providers van doelgerichte oplossingen van hoogwaardige kwaliteit die hun aandacht vaak ofwel op één enkele strategie of op één enkel land richten. Deze marktdynamiek vertegenwoordigt belangrijke investerings- en groeikansen voor bedrijven zoals PSG, die over lokale expertise en relaties in heel Europa beschikken om het aanboren van akkoorden, extensieve operationele steuncapaciteiten en een duurzame internationale trackrecord van groeiende B2B-softwarebedrijven zowel organisch als anorganisch te steunen.

Mark Hastings, CEO van PSG, licht toe: “Met PSGE II zullen we goed gepositioneerd zijn om verder te kapitaliseren op de groeiende investeringsopportuniteiten gegenereerd door de voortdurende digitalisering van de Europese economie. We zien substantiële investeringsmogelijkheden nu bedrijven van elke omvang in alle economische sectoren steeds meer digitaliserings- en automatiseringstools toepassen om hun klantendienst te verbeteren, hun productiviteit te vergroten en hun handelsactiviteiten veilig te stellen.”

PSG: een vooraanstaande internationale software-investeerder

Met bijna 200 professionals in Europa, Noord-Amerika en Israël, beschikt PSG over een van de grootste mondiale teams dat zich uitsluitend toespitst op het investeren in B2B-softwarebedrijven in groeifase. Het bedrijf is een van de meest actieve investeerders in Europa binnen deze sector. Het succes van het bedrijf is deels te danken aan haar vermogen om haar internationale sourcing, activiteiten en infrastructuur voor bedrijfsfuncties te bevorderen, terwijl het instaat voor een lokale aanwezigheid in en kennis bezit over de markten waarin het bedrijf investeert.

De investeringsstrategie van PSG is gericht op het op schaal brengen van softwarebedrijven die in één enkel land met één enkel product actief zijn via organische en anorganische groei, om van deze bedrijven pan-Europese kampioenen te maken die in verschillende landen met meerdere producten actief zijn op diverse markten, ter ondersteuning van de globale groeiambities van haar portfoliobedrijven. Gezien haar oorsprong, resources en trackrecord in de Verenigde Staten, kan PSG een sterke ondersteunende partner zijn om marktuitbreiding in Noord-Amerika mogelijk te maken.

Dany Rammal, algemeen directeur en hoofd voor Europa bij PSG, voegt hieraan toe: “De gigantische groei die we in Europa kenden sinds onze aanvang, is een getuigenis van het succes van onze investeringsstrategie en de kwaliteit en diepgang van ons groeiende team. Onze grensoverschrijdende M&A-expertise, lokale kennis en relaties, en de operationele steun die we aan beheersteams kunnen geven, maken van ons een partner bij uitstek voor ambitieuze en innovatieve oprichters die pan-Europese softwarekampioenen willen creëren en internationaal willen uitbreiden, ook in Noord-Amerika. We zullen onze globale software-expertise aanwenden om investeringen te versnellen in innovatieve ondernemingen die gebruik maken van geavanceerde technologieën zoals generatieve AI om groei en automatisering aan te drijven op het vlak van onder andere cybersecurity, fintech, betalingen, geverticaliseerde ERP en CRM en personeelsbeheer.”

Het Europese team van PSG, dat in 2019 werd samengesteld en bestaat uit 57 professionals, heeft haar thuisbasis in Londen, met een aantal kantoren in Parijs en Madrid. Op vandaag heeft PSG 22 platforminvesteringen in Europa gedaan, met de overnames van Hostaway, Artur’in, Billwerk+, Hornetsecurity, Imaweb, Mapal Group, Nalanda Global, N2F, Nomentia, Powens, Rapid Data, Rodeo, Sellsy, Sesame, Signaturit, Skeepers, Sport Alliance, Tellent, Visualfabriq, Whoz, Zenchef en ZeroNorth, en meer dan 60 add-on overnames mogelijk gemaakt met activiteiten in 15 Europese landen.

Over PSG Equity

PSG Equity (“PSG”) is een bedrijf dat groeikapitaal verstrekt en samenwerkt met softwarebedrijven en bedrijven die via technologie aangestuurde services leveren om hen te helpen hun transformerende groei in goede banen te leiden, te kapitaliseren op strategische opportuniteiten en sterke teams op te bouwen. PSG heeft meer dan 130 bedrijven gesteund en meer dan 470 add-on overnames mogelijk gemaakt, waardoor PSG uitgebreide ervaring in investeringen en diepgaande expertise in software en technologie heeft verworven, en getuigt van een robuuste inzet om met beheersteams samen te werken. PSG werd in 2014 opgericht, en werkt vanuit kantoren in Boston, Kansas City, Londen, Parijs, Madrid en Tel Aviv. Voor meer informatie over PSG gaat u naar www.psgequity.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Kate Pledger

kpledger@prosek.com
+447926251075

Check out our twitter: @NewsNovumpr