14:32 uur 02-11-2023

SYNTAGMA CAPITAL rondt de overname af van Aginode, de LAN/Data Center (“LAN/DC”) en Telecom/Fibre (“FTTx”) divisie van Nexans SA (Euronext Parijs: NEX)

BRUSSEL–(BUSINESS WIRE)– Syntagma Capital kondigt vandaag aan dat het de overname heeft afgerond van Aginode (https://www.aginode.net), voorheen bekend als Nexans Telecom & Data.

Het bedrijf, dat enkele maanden geleden werd omgedoopt tot Aginode, ontwerpt, produceert en distribueert slimme connectiviteitsoplossingen op basis van glasvezel- en kopertechnologieën voor datacenters, slimme gebouwen en telecomoperatoren. In 2022 genereerde het bedrijf ongeveer €200 miljoen aan inkomsten in meer dan 100 landen dankzij zijn 8 industriële vestigingen in Frankrijk, België, Duitsland, Griekenland, Marokko en China. Het bedrijf heeft wereldwijd ongeveer 680 werknemers.

“Syntagma is verheugd vandaag de afronding van de Aginode-transactie aan te kondigen, het tweede portfoliobedrijf van het fonds. De markt voor fusies en overnames blijft uitdagend en deze prestatie toont ons vermogen om door onzekere tijden te navigeren en afsplitsingsoplossingen te blijven bieden die snelheid en zekerheid bieden, terwijl we zeer selectief zijn in onze kapitaalallocatie”, zegt Syntagma Managing Partner Sebastien Kiekert Le Moult.

“We zijn enthousiast over het potentieel van Aginode en kijken ernaar uit om samen met het management het bedrijf naar een toekomst van ongekend succes te leiden”, zegt Syntagma Partner Frank Coenen.

Het team van Syntagma dat betrokken was bij de transactie bestond uit Sebastien Kiekert Le Moult (Managing Partner), Frank Coenen (Partner), Benjamin Dahan (Partner), João Pilecco (Senior Vice President), Ludovic Ruffenach (Senior Associate) en Alicia Azéma (Senior Analyst).

Syntagma werd geadviseerd door Willkie Farr Gallagher (Hugo Nocerino, Ji-Soo Kim, Rudy Merlet, Faustine Viala, Charles Bodreau, Charles-Antoine Erignac, Jordan Pontal), PwC Transaction (Eric Douheret, Clément Meudec, François-Xavier Bornet, Edouard Bitton), PwC Tax and Legal (Anne-Valerie Attias-Assouline, Mathieu Norest, Morgane Croisier, Aurélie Cluzel-d’Andlau, Claire Pascal Oury), Roland Berger (Victor Marcais, Yaroslav Stetsenko) en ERM (Maryelle Ouvrard, ChinChin Lim).

Over Syntagma Capital

Syntagma investeert in bedrijven die kunnen profiteren van praktische operationele expertise om de groei te versnellen en de prestaties voor alle belanghebbenden te verbeteren. Wij zijn echte operators met ervaring in het werken in en beheren van bedrijven op wereldwijde schaal, waarbij we onze interne middelen inzetten om succesvolle strategieën te ontwikkelen, deze uit te voeren om hun volledige potentieel te realiseren en duurzame waarde op lange termijn te creëren. Syntagma investeert en beheert bedrijven in een breed scala van sectoren met een specifieke focus op de materiaal-, chemische, industriële en zakelijke dienstenmarkten en met inbegrip van productie, distributie, transport en logistiek, verhuur van apparatuur, metaaldiensten en andere sectoren. Syntagma heeft de UN PRI ondertekend en streeft naar hoge ESG-normen voor al haar beleggingen. Het bedrijf is gevestigd in Brussel, België. Ga voor meer informatie naar: https://syntagmacapital.com

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Marie Ciparisse
+32 (0)2 315 70 12
mciparisse@syntagmacapital.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr