09:00 uur 27-10-2023

Suzano investeert BRL 490 miljoen voor uitbreiding van de pluispulpcapaciteit naar 440.000 ton

SÃO PAULO–(BUSINESS WIRE)– Suzano, ‘s werelds grootste pulpproducent, heeft vandaag bekendgemaakt dat het bedrijf BRL 490 miljoen (circa USD 100 miljoen) gaat investeren in een nieuwe pluispulplijn.

De nieuwe capaciteit zal Suzano in staat stellen om aan de stijgende wereldwijde vraag te voldoen en de duurzaamheidsnormen voor absorberende producten voor persoonlijke hygiëne, waaronder luiers voor baby’s en volwassenen, maandverband en luiers voor huisdieren te verbeteren.

Deze investering wordt gebruikt ter ondersteuning van de ombouw van een BHKP-pulplijn in de fabriek in Limeira naar een flexmachine voor de productie van Suzano’s Eucafluff® of BHKP. De beschikbare jaarlijkse productiecapaciteit voor pluispulp van Suzano zal toenemen van 100.000 naar 440.000 ton. De productie in de verbouwde installatie zal naar verwachting in het vierde kwartaal van 2025 van start gaan.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Hawthorn Advisors
Jamie Plotnek
suzano@hawthornadvisors.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr