02:00 uur 27-10-2023

Materiaal vertraagt thermische runaway zelfs bij 1.500°C gedurende 20 minuten: LG Chem en LX Hausys ontwikkelen baanbrekend materiaal dat de thermische runaway van batterijen vertraagt

SEOUL, Zuid-Korea–(BUSINESS WIRE)– LG Chem (KRX:051910) heeft vandaag aangekondigd dat het samen met LX Hausys een materiaal heeft ontwikkeld dat de thermische runaway van batterijen vertraagt en dat meer dan 20 minuten bestand is tegen een vlam van 1.500℃.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20231006448970/nl/

LG Chem en LX Hausys hebben 'Special Flame Retardant Continuous Fiber Thermoplastic (Special Flame Retardant CFT)' ontwikkeld, een materiaal dat de thermische runaway van batterijen vertraagd en een vlamweerstand heeft van 1.500 graden Celsius gedurende meer dan 20 minuten. (Foto: LG Chem)

LG Chem en LX Hausys hebben ‘Special Flame Retardant Continuous Fiber Thermoplastic (Special Flame Retardant CFT)’ ontwikkeld, een materiaal dat de thermische runaway van batterijen vertraagd en een vlamweerstand heeft van 1.500 graden Celsius gedurende meer dan 20 minuten. (Foto: LG Chem)

Het materiaal met de naam “Special Flame Retardant Continuous Fiber Thermoplastic (Special Flame Retardant CFT)” is meer dan 14 keer langer bestand tegen sterke vlammen en hoge druk dan bestaande thermoplasten.

Een interne test van LG Chem (toortstest) waarbij het 1,6 mm dunne Special Flame Retardant CFT werd blootgesteld aan temperaturen van meer dan 1.500 °C en druk, liet zien dat het materiaal niet smolt, niet wegliep en dat er ook geen gaten ontstonden, zelfs niet na 20 minuten.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

LG Chem, Ltd.
Roselyn Kim, Marketing Team
Sunyoung9@lgchem.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr