15:13 uur 24-10-2023

Saudi EXIM Bank en Trafigura ondertekenen kredietfaciliteitsovereenkomst

Om Saoedische producenten te verbinden met wereldwijde markten

RIYAD, Saoedi-Arabië–(BUSINESS WIRE)– De Saudi Export-Import (Saudi EXIM) Bank heeft een overeenkomst getekend met Trafigura, een marktleider in de wereldwijde grondstoffenindustrie, om een kredietfaciliteit van drie jaar van USD 500 miljoen te verlengen.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20231023422078/nl/

Dr. Naif Al-Shammari, Deputy CEO of Saudi EXIM Bank and Christophe Salmon, CFO of Trafigura during the signing ceremony (Photo: AETOSWire)

Dr. Naif Al-Shammari, Deputy CEO of Saudi EXIM Bank and Christophe Salmon, CFO of Trafigura during the signing ceremony (Photo: AETOSWire)

In aanwezigheid van de heer Jeremy Weir, Executive Chairman en CEO van Trafigura, werd de overeenkomst ondertekend door Dr. Naif Al-Shammari, Deputy CEO van Saudi EXIM en Christophe Salmon, CFO van Trafigura, zal deze overeenkomst de aankoop van in eigen land geproduceerde grondstoffen uit het Koninkrijk Saoedi-Arabië vergemakkelijken en Trafigura in staat stellen om Saoedische producenten te verbinden met meer dan 156 markten wereldwijd.

In een reactie op de overeenkomst zei Dr. Al-Shammari: “Dergelijke kredietfaciliteiten maken deel uit van onze voortdurende inspanningen om het wereldwijde bereik van de Saoedische export uit te breiden. Onze samenwerking met Trafigura sluit aan bij de doelstellingen van Vision 2030 en zal een cruciale rol spelen bij het ontsluiten van veelbelovende investerings- en handelsmogelijkheden tussen het Koninkrijk en landen over de hele wereld. Deze strategische inspanning zal de weg vrijmaken voor het stimuleren van de wereldwijde economische groei en het bevorderen van de internationale handel.”

“We zijn verheugd om deze belangrijke financieringsovereenkomst met Saudi EXIM Bank te hebben ondertekend die onze zakelijke relaties in het land verder zal ontwikkelen”, zei de heer Jeremy Weir. “Dit zal de kansen voor Saoedische producenten van grondstoffen zoals koper, goud en downstream-producten vergroten om toegang te krijgen tot de wereldwijde markten. We zullen dit vergemakkelijken door gebruik te maken van onze wereldwijde middelen, diepgaande marktkennis en expertise op het gebied van logistiek voor toeleveringsketens.”

Met het oog op de groei van de Saoedische export van niet-olie en het verbeteren van hun positionering op de wereldwijde markten in verschillende sectoren, biedt de Saudi EXIM Bank financieringsdiensten, garanties en exportkredietverzekering.

Over de Saudi EXIM:

Het werd in 2020 opgericht met als doel de Saoedische export van niet-olie te bevorderen en het concurrentievermogen in verschillende sectoren op de wereldwijde markten te verbeteren. Dit wordt gedaan door het verstrekken van financieringsdiensten, garanties en kredietverzekering om het vertrouwen in Saoedische producten te vergroten en de bijdrage van de niet-olie-industrieën te verhogen tot 50% tegen 2030 van het huidige percentage van 16%, wat een belangrijke doelstelling is van de visie van het Koninkrijk 2030. De Export-Import Bank is een van de ontwikkelingsfondsen die onder toezicht staan van het Saudi National Development Fund.

Contactkanalen:

* E-mail: info@saudiexim.gov.sa
* Website: https://saudiexim.gov.sa
* X: @SaudiEXIM

* Linkedin: @SaudiEXIM

Over Trafigura

Trafigura is een toonaangevende grondstoffengroep, eigendom van haar werknemers en 30 jaar geleden opgericht. In het hart van de wereldwijde bevoorrading verbindt Trafigura vitale bronnen om de wereld van stroom te voorzien en op te bouwen. Trafigura zet infrastructuur, marktexpertise en ons wereldwijde logistieke netwerk in om olie en aardolieproducten, metalen en mineralen, gas en energie te verplaatsen van waar ze worden geproduceerd naar waar ze nodig zijn, en vormt sterke relaties die de toeleveringsketens efficiënter, veiliger en duurzamer maken. Trafigura investeert in projecten en technologieën voor hernieuwbare energie om de overgang naar een koolstofarme economie te vergemakkelijken, onder meer via joint ventures H2Energy Europe en Nala Renewables.

De Trafigura Group omvat ook industriële activa en operationele activiteiten, waaronder multi-metalenproducent Nyrstar, brandstofopslag- en distributiebedrijf Puma Energy en onze joint venture Impala Terminals. De Groep heeft meer dan 12.000 mensen in dienst en is actief in 156 landen.

Bezoek: www.trafigura.com

Bron: AETOSWire

Contacts

Turki Bin Mgbas, directeur bedrijfscommunicatie – tmgbas@saudiexim.gov.sa

De bedrijfscommunicatie van Saudi EXIM: tmgbas@saudiexim.gov.sa

Persbureau van Trafigura: 00410225924528 of media@trafigura.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr