15:33 uur 12-10-2023

REPLY: Roboverse Reply is drijvende kracht achter het door de EU gefinancierde project Fluently, bedoeld om sociale samenwerking tussen mens en robot mogelijk te maken aan de hand van de recente AI-ontwikkelingen

TURIJN, Italië–(BUSINESS WIRE)– Reply, een internationale systemenintegrator en consultingbedrijf, kondigt aan dat Roboverse Reply, het bedrijf van Reply gespecialiseerd in robotica-integratie, het door de EU gefinancierde project “Fluently” leidt. Dit project beoogt om een platform tot stand te brengen dat echte sociale samenwerking tussen mensen en robots bevordert in industriële omgevingen door de nieuwste ontwikkelingen te integreren op gebied van op AI gebaseerde besluitvorming.

Het doel van dit project dat over drie jaar loopt, bestaat erin om een platform en een draagbaar apparaat te ontwikkelen voor industriële arbeiders en robots aan de hand waarvan machines spraak, inhoud en toon nauwkeuriger kunnen interpreteren en gebaren automatisch in robotinstructies kunnen omzetten, en om een opleidingencentrum te bouwen met de naam “Fluently RoboGym”, waar industriële arbeiders en robots kunnen oefenen om tijdens het productieproces vlot met elkaar in interactie te treden.

Praktische use cases voor samenwerking tussen mens en robot zijn gericht op kritieke waardeketens van de toekomst in de Europese industrie waar taken met hoge lichamelijke belasting moeten worden uitgevoerd, maar ook met een grote vraag naar menselijke ervaring en bekwaamheid, zoals het demonteren en recyclen van lithiumcelbatterijen, inspectie- en onderhoudsprocessen in de luchtvaartsector, en de renovatie van complexe industriële onderdelen aan de hand van additief maakwerk.

Bij het project zijn tweeëntwintig partners betrokken, waaronder de Zwitserse universiteit SUPSI. Anna Valente, hoofd van het SUPSI Laboratory for Automation, Robotics & Machines en lid van de Zwitserse Science Council, licht toe: “Het project Fluently beoogt om robots op te leiden om teamleden te worden die menselijke arbeiders zo goed mogelijk ondersteunen. Als wetenschappelijke en technische coördinators hebben we Fluently ontwikkeld om een belangrijke mijlpaal te worden in geavanceerde samenwerking tussen mens en robot terwijl beste praktijken en een ‘proof of concept’ van inclusievere en interactievere ecosystemen tot stand worden gebracht.”

Het project heeft haar eerste ontwikkelingsjaar met succes afgerond en heeft de initiële mijlpalen bereikt. Het team richt de aandacht nu op drie belangrijke werkpakketten:

Ontwerp van de Fluently-unit, wat bestaat uit het ontwerp van het apparaat van Fluently, het testen van de software en de integratie in een draagbare strap en roboticasystemen;

Ontwikkeling van AI-modellen, wat architectuurontwerp, edge computing, training van het Robo-Gym model en ondersteuning van het mens-robot teamwerk omvat;

Ontwerp en implementatie van Robo-Gym, wat bestaat uit het definiëren van Robo-Gym-specificaties en doelstellingen, en de ontwikkeling en het bouwen van drie opleidingszones.

Het Fluently-systeem zal op innovatieve technologieën gebaseerd zijn om een probleemloze communicatie tussen mensen en robots te verzekeren. Verwerking van natuurlijke taal, apparatuur voor handenvrije samenwerking op afstand, fysiologische signaalbewaking en oogtracering zijn een handgreep uit de onderwerpen die tijdens dit project onderzocht en geïntegreerd zullen worden.

“We zijn trots om het innovatieve project Fluently te coördineren. Dit project brengt partners uit de wetenschap en de industrie samen om een empathisch robotplatform te ontwikkelen dat spraakinhoud, toon en gebaren kan interpreteren, waardoor industriële robots voor elk bekwaamheidsprofiel toegankelijk wordt,” zegt Filippo Rizzante, CTO van Reply. “Robots uitgerust met Fluently zullen de lichamelijke en cognitieve taken van mensen constant ondersteunen, maar zullen ook leren en ervaring met hun menselijke teamgenoten opbouwen.”

Reply

Reply [EXM, STAR: REY] is gespecialiseerd in het ontwerpen en implementeren van oplossingen op basis van nieuwe communicatiekanalen en digitale media. Reply is een netwerk van hooggespecialiseerde bedrijven die bedrijfsmodellen definieert en ontwikkelt, op basis van de nieuwe modellen van AI, big data, cloud computing, digitale media en het internet of things. Reply staat in voor consulting, systeemintegratie en digitale services voor organisaties in de sectoren telecommunicatie en media, industrie en dienstverlening, bankwezen, verzekeringen en overheidsdiensten. www.reply.com

Roboverse Reply

Roboverse Reply is gespecialiseerd in de integratiescenario’s rond Robotica en Reality Capture with Mixed Reality, waar Cloud of On-Premises-infrastructuren oplossingen vereisen die voor ondernemingen gebruiksklaar zijn. De oplossingen van Roboverse Reply omvatten AI-vaardigheden met detectie van storingen op basis van sensoren, Fleet Management voor het Internet of Robotic Things, Digital Twins and Business Logic om end-to-end ondersteuning voor de klanten te bieden. Het platform van Roboverse Reply maakt autonome preventieve inspectie mogelijk om de levensduur van uw infrastructuren te verlengen en interactieve telepresence, cruciaal voor veiligheid- en beveiligingsdoeleinden. www.roboverse.reply.com

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Mediacontactpersonen:

Reply
Fabio Zappelli

f.zappelli@reply.com
Tel. +390117711594

Sandra Dennhardt

s.dennhardt@reply.com
Tel. +49 170 4546229

Check out our twitter: @NewsNovumpr