17:20 uur 12-10-2023

LifeScore Music kondigt de lancering aan van Kaleidoscope, een samenwerking tussen muzikanten en AI

LONDEN–(BUSINESS WIRE)– LifeScore Music, het generatieve muziekplatform dat gebruikmaakt van AI om artiesten te helpen, heeft de lancering aangekondigd van haar eigen platenlabel, Kaleidoscope. Op het label wordt muziek uitgebracht die is gecomponeerd en uitgevoerd door een breed scala aan muzikanten, waaronder bekende artiesten, en die vervolgens is verrijkt met behulp van de generatieve AI-technologie van LifeScore.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20231006147375/nl/

Dit najaar introduceert Kaleidoscope een catalogus van immersieve albums, met als eerste vijf welzijnsbevorderende releases, gecomponeerd en uitgevoerd door muzikanten uit de eigen stal van Kaleidoscope: Riverside Flow, een yoga-album, Skywalk, een tocht door het regenwoud, Castles In The Sand, chillen aan zee, Alpenglow, een wandeling door de bergen, en een 8 uur durend album voor een ontspannen nachtrust: Twilight Jungle. Elke release is bedoeld om van begin tot eind te worden beluisterd als één complete geluidsbelevenis.

Het team van Kaleidoscope werkt samen met geluidsdesigners en professionals in het veld bij het verzamelen van ambisonische opnamen van over de hele wereld. Deze opnamen worden gelaagd en verweven met muziekstukken om een gevoel van tijd en ruimte te creëren.

“Zo kun je het gevoel creëren van mediteren in een bos, of van chillen aan zee. Je kunt zo zelfs naar omgevingen gaan die niet eens bestaan. Deze omgevingen kunnen mensen helpen een situatie of locatie te verkennen, of gewoon lekker te ontspannen en een wat te slapen,” aldus Mary Lockwood, Chief Audio Officer van LifeScore.

Naast origineel materiaal brengt Kaleidoscope ook een aantal releases uit die zijn ontwikkeld in samenwerking met bekende artiesten, waaronder een nieuwe versie van de compilatie “Atlas: Space” van Sleeping At Last, verlengd tot een nachtrustalbum met lange speelduur, dat later dit najaar wordt uitgebracht.

Kaleidoscope maakt gebruik van de generatieve technologie van LifeScore die de originele muziek van artiesten herinterpreteert en remixt, waardoor nieuwe momenten van verrassing en verrukking worden gecreëerd die de originele compositie verrijken. “In plaats van te putten uit een grote catalogus met vele artiesten, kan de technologie van LifeScore een enkele compositie of een enkel muziekalbum transformeren en nieuwe, frisse variaties genereren. Wij denken dat dit de juiste rol van AI is: het verrijken van menselijke creativiteit, niet het automatiseren ervan,” aldus Tom Gruber, Chief Technology Officer van LifeScore.

“Wat als je nummers waar je heel veel van houdt op een andere, geheel nieuwe manier zou kunnen beleven?” vraagt Lockwood. Dit is in essentie wat Kaleidoscope luisteraars te bieden heeft. Een kernaspect van het bieden van deze beleving is trouw blijven aan de reden waarom we naar muziek luisteren: ons verbonden voelen met geweldige muzikanten en artiesten. “De originele composities blijven altijd centraal staan in het creatieve proces – of we nu werken met het bestaande oeuvre van een artiest of onze eigen nieuwe muziek creëren. De technologie dient alleen om een verrassingselement toe te voegen en een muzikale beleving te creëren die nog altijd onmiskenbaar van de artiest is, maar waaraan een nieuwe en weldadige kleur is toegevoegd.”

Nieuwe muziek van Kaleidoscope verschijnt elke vrijdag gedurende de maand oktober, te beginnen met Riverside Flow op 6 oktober. De 5 eerste uitgaven kunnen HIER al vast worden gereserveerd.

Over LifeScore Music

LifeScore is een generatief muziekplatform dat gebruikmaakt van AI om artiesten te helpen. We werken samen met artiesten en bedrijven om de volgende evolutie van de muzikale beleving te realiseren: muziek die naar jou luistert.

Als basis voor onze muziek maken we gebruik van materiaal dat is opgenomen in wereldberoemde studio’s, evenals masteropnamen die door artiesten worden aangeleverd. Onder toezicht van ons team van topcomponisten worden deze opnamen getransformeerd met behulp van onze gepatenteerde technologie om remixen en variaties in nieuwe muzikale thema’s te genereren, of om aspecten als slaap, energie, ontspanning en focus te ondersteunen.

LifeScore wordt ondersteund door investeringen van onder andere de Warner Music Group, Octopus Ventures en IDEO.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Alec Morrissey

pr@lifescoremusic.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr