12:24 uur 10-10-2023

Aviapartner wordt leider in gronddiensten op luchthavens in Spanje

BRUSSEL–(BUSINESS WIRE)– Aviapartner is de grote winnaar van de aanbestedingsronde voor grondafhandelingsdiensten in Spanje. Aviapartner zal haar diensten aanbieden op 12 van de 15 grootste Spaanse luchthavens, waaronder Madrid, Barcelona, Valencia, Málaga en Alicante. Deze nieuwe licenties versterken het Europese leiderschap van Aviapartner, dat al luchtvaartmaatschappijen en passagiers bedient op bijna 65 luchthavens in Frankrijk, Spanje, Italië, België, Nederland, Duitsland en binnenkort Zwitserland.

De Spaanse luchthaveneigenaar AENA, genoteerd aan de beurs in Madrid, kondigde de resultaten aan van de licentieverlenging voor alle Spaanse luchthavens voor de komende 7 jaar. De Belgische groep, die sinds 2015 al aanwezig is op 7 Spaanse luchthavens, waaronder Málaga, Sevilla, Menorca en drie Canarische Eilanden, voegt daar nu 9 luchthavens aan toe, waaronder Madrid en Barcelona (respectievelijk de 4e en 5e grootste luchthavens in de EU), evenals Valencia, Alicante, Ibiza en Bilbao.

Dit is een belangrijk signaal voor Aviapartner, want Spanje staat als land aan de top wat betreft jaarlijkse passagiersaantallen in de Europese Unie.

Een duurzaam succes

De succesvolle aanbestedingsronde in Spanje bevestigt de sterke focus van Aviapartner op kwaliteit, duurzaamheid, veiligheid en concurrentievermogen. Het bevestigt de status van Aviapartner als een internationale referentie, een betrouwbare en internationaal ervaren partner voor luchtvaartmaatschappijen en luchthavens. De verkiezing heeft ook een “groen tintje”, aangezien duurzaamheidscriteria voor het eerst zijn opgenomen in deze Spaanse tender. Aviapartner heeft zich er onder andere toe verbonden om hun vloot van platformapparatuur volledig te elektrificeren tijdens de licentieperiode.

De nieuwe Spaanse vergunningen treden in april 2024 in werking. AENA ontving uiteindelijk 168 offertes van vijftien verschillende Spaanse en buitenlandse aanbieders van luchthavendiensten. Deze 168 voorstellen zijn beoordeeld op strenge criteria met betrekking tot kwaliteit, innovatie, duurzaamheid en concurrentievermogen.

Het voltallige personeel blijft behouden

De overdracht van personeel is in Spanje gegarandeerd, wat in andere landen niet altijd het geval is. De collectieve arbeidsovereenkomst (CAO) voor grondafhandelingsdiensten op luchthavens in Spanje verplicht de nieuwe licentiehouders om het personeel van de vorige exploitanten op elke luchthaven over te nemen. Dankzij deze CAO wordt niet alleen de continuïteit van de dienstverlening beter gegarandeerd, maar wordt ook de knowhow van het personeel gewaardeerd en wordt er rekening gehouden met hun belangen.

Er werken meer dan 25.000 mensen in de gronddiensten op luchthavens in Spanje.

Meer goed nieuws in München

Aviapartner heeft ook bevestigd dat het voor de komende zeven jaar Airport Ground Services zal leveren op de luchthaven van München, ter vervanging van Swissport.

München is na Frankfurt de grootste luchthaven van Duitsland en de zesde van de EU. Het verwacht ongeveer 50 miljoen passagiers in 2024. De licentie die Aviapartner heeft verkregen gaat in op 1 maart 2024.

Over Aviapartner

  • Aviapartner, opgericht in 1949, is een van de grootste onafhankelijke grondafhandelaren op 64 luchthavens in Frankrijk, Spanje, Italië. België, Duitsland en Nederland.
  • Bijna 12.000 toegewijde medewerkers zorgen ervoor dat Aviapartner meer dan 100 miljoen passagiers per jaar bedient.
  • Aviapartner biedt een breed scala aan gronddiensten op luchthavens aan meer dan 400 passagiers- en vrachtluchtvaartmaatschappijen.
  • Aviapartner beschikt over IT-capaciteiten van een ongeëvenaarde servicekwaliteit en flexibiliteit volgens de behoeften van elke luchtvaartklant.
  • De diensten van Aviapartner worden ondersteund door talrijke kwaliteitscertificeringen en awards van luchtvaartmaatschappijen.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Press
Sarah Heuninck, +32 491 15 05 09, sh@gosselindewalque.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr