21:54 uur 05-10-2023

Kraken gaat Nederlandse cryptomakelaar BCM overnemen en bevordert zo de toewijding aan de groei van de Europese activiteiten

SAN FRANCISCO–(BUSINESS WIRE)– Kraken, een van ‘s werelds langst bestaande en veiligste cryptoplatforms, heeft vandaag een overeenkomst aangekondigd om Coin Meester B.V. (BCM) in Nederland over te nemen. De deal benadrukt de inzet van Kraken om zijn activiteiten in Europa te laten groeien door gebruik te maken van zijn sterke financiële positie en zeer competitief productaanbod.

BCM, opgericht in 2017, is een van Nederlands oudste en meest gerespecteerde geregistreerde cryptomakelaars. Het bedrijf levert diensten voor het kopen, verkopen en staken van cryptovaluta, inclusief toegang tot meer dan 170 cryptocurrencies en sterke lokale financieringsgrenzen.

De voorgestelde overname zal Kraken in staat stellen zijn aanwezigheid in Nederland te versterken en de klanten van BCM te laten profiteren van het uitgebreide productaanbod, de marktleidende liquiditeit, de superieure beveiligingsnormen en de 24/7/365 live klantenondersteuning van Kraken.

“Nederland heeft een van de meest geavanceerde economieën ter wereld, met een gevestigde cultuur van innovatie en een hoog niveau van crypto-acceptatie. Dit maakt het voor ons een belangrijke markt in onze Europese expansieplannen,” aldus David Ripley, CEO van Kraken. “De overname van BCM zal Kraken een aanzienlijke positie op de Nederlandse markt geven en de klanten van BCM laten profiteren van een nog robuuster productaanbod.”

Mitchell Zandwijken, mede-oprichter en CEO van BCM, verklaarde: “We hebben BCM opgericht omdat we crypto voor iedereen toegankelijk wilden maken. Kraken is de pionier op dit gebied met een staat van dienst van ruim tien jaar, waardoor het de perfecte beheerder van ons bedrijf in de toekomst is. Onze klanten zullen profiteren van alles wat crypto te bieden heeft door de voortdurende investeringen en innovatie van Kraken.”

Het besluit van Kraken om de Europese groeiplannen te versnellen volgt op de vaststelling door de Europese Commissie van een regelgevingskader voor Markets in Crypto-Assets (MiCA), waardoor spelers uit de industrie met vertrouwen in de regio kunnen investeren en consumenten toegang kunnen bieden tot competitievere producten en diensten. Kraken streeft ernaar zijn activiteiten uit te breiden in overeenstemming met de Europese regelgeving; naast de VASP-registratie in Ierland, Italië en Spanje streeft Kraken actief naar registratie in andere Europese markten.

“De Europese markt voor cryptodiensten is zeer gefragmenteerd en we zien aanzienlijke mogelijkheden voor consolidatie om onze positie in de regio te versterken,” stelde Ripley. “We zullen blijven investeren in de uitbreiding van onze Europese activiteiten en zijn goed gepositioneerd om de kansen voor verdere groei in de komende jaren te benutten. We hebben een zeer overtuigende waardepropositie en kijken ernaar uit om nog meer klanten in heel Europa te bedienen.”

De afgelopen jaren heeft Kraken zijn kernbeursaanbod versterkt en zijn productsuite uitgebreid om mensen in staat te stellen te profiteren van de kansen die worden geboden door gedecentraliseerde blockchain-technologie. In lijn met zijn strategie om de brug te worden naar de meest opwindende gebieden van crypto, lanceerde Kraken onlangs zijn NFT-marktplaats, een nieuwe Kraken Pro-handelsinterface en een nieuwe consumentenwebervaring.

De voltooiing van de voorgestelde overname is onderworpen aan de gebruikelijke sluitingsvoorwaarden, waaronder het verkrijgen van de vereiste goedkeuringen van de toezichthouders. Financiële details van de transactie zijn niet bekendgemaakt.

Over Kraken:

Kraken is een van ‘s werelds langst bestaande en veiligste cryptoplatforms. Onze missie is om de wereldwijde acceptatie van crypto te versnellen, zodat iedereen financiële vrijheid en inclusiviteit kan bereiken. Wereldwijd verhandelen de klanten van Kraken meer dan 200 digitale activa en 6 verschillende nationale valuta, waaronder GBP, EUR, USD, CAD, CHF en AUD.

Kraken, opgericht in 2011, was een van de eersten die spothandel, parachain-veilingen, staking, gereguleerde derivaten en indexdiensten onder één dak aanbood. Kraken wordt vertrouwd door meer dan 10 miljoen personen, handelaars en instellingen over de hele wereld en biedt professionele 24/7/365 klantenondersteuning, samen met een van de snelste en meest performante handelsplatformen die beschikbaar zijn. Kraken heeft de industrienorm gesteld voor transparantie en klantvertrouwen, en was het eerste cryptoplatform dat Proof of Reserves-audits uitvoerde. In 2023 stond Kraken op de 16e plaats in de Global Top 100-lijst van Newsweek van meest geliefde werkplekken, waarmee werd erkend hoe het platform een van ‘s werelds meest aantrekkelijke werkgelegenheidskansen biedt.

Ga voor meer informatie over Kraken naar www.kraken.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Alex Rapoport, press@kraken.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr