04:45 uur 03-10-2023

Visa lanceert initiatief voor generatieve AI-ondernemingen ter waarde van $ 100 miljoen

SAN FRANCISCO–(BUSINESS WIRE)– Visa (NYSE: V), wereldwijd marktleider op het gebied van betalingen, heeft vandaag een nieuw initiatief aangekondigd voor generatieve AI-ondernemingen ter waarde van $ 100 miljoen. Het initiatief investeert in de volgende generatie bedrijven die zich richten op de ontwikkeling van generatieve AI-technologieën en -appllicaties die de toekomst van handel en betalingen zullen beïnvloeden.

Visa is al sinds 1993 pionier op het gebied van AI in betalingen en wil met dit initiatief haar leiderschap op het gebied van AI verder uitbouwen om innoverende betalingen te stimuleren, waarde te creëren voor partners en klanten en wereldwijde handel mogelijk te maken. Generatieve AI is een opkomende subset van AI gebaseerd op Large Language Models (LLM’s) om kunstmatige algemene intelligentie te ontwikkelen. Hiermee kunnen tekst, afbeeldingen of andere content worden gegenereerd uit grote bestaande datasets door het invoeren van prompts.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Constantine Panagiotatos, +1 650-432-2990, Press@visa.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr