16:04 uur 20-09-2023

EU financiert € 4,5 miljoen voor bio-economieproject dat duurzame lijmen en coatings uit boomschors onderzoekt – Clic Innovation

HELSINKI–(BUSINESS WIRE)– Het door de CBE JU gefinancierde SuperBark gaat natuurlijke componenten in zachte houtschors onderzoeken om nieuwe biogebaseerde lijmen en coatings voor houten panelen en verpakkingspapier te ontwikkelen. Het vierjarige project zal de duurzaamheid en veiligheid van lijm- en coatingproducten verbeteren in vergelijking met oplossingen op fossiele basis.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20230919505958/nl/

SuperBark is a four-year initiative funded by the CBE JU under the European Union’s Horizon Europe research and innovation programme for €4.5 million. (Graphic: Business Wire)

SuperBark is a four-year initiative funded by the CBE JU under the European Union’s Horizon Europe research and innovation programme for €4.5 million. (Graphic: Business Wire)

Lijmen en coatings zijn een integraal onderdeel van alledaagse consumentenproducten op houtbasis. De meeste lijmen en coatings die momenteel op de markt zijn, worden echter geproduceerd met behulp van fossiele en schadelijke chemicaliën, wat in strijd is met de doelstelling op EU-niveau om de gezondheid en het welzijn van burgers en het milieu te beschermen.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Voor meer informatie over SuperBark kunt u contact opnemen met projectcoördinator Marc Borrega, marc.borrega@vtt.fi, +358 40 4820 837, of info@superbark.eu

Check out our twitter: @NewsNovumpr