09:00 uur 18-09-2023

UNEP (VN-milieuprogramma) maakt bekend dat Saoedi-Arabië gastland is voor de Wereldmilieudag 2024

RIYADH, Saoedi-Arabië–(BUSINESS WIRE)– De UNEP (het milieuprogramma van de Verenigde Naties) maakte bekend dat het Koninkrijk Saoedi-Arabië gastland wordt voor de Wereldmilieudag 2024. Dit feit richt de aandacht op de pioniersinspanningen van het Koninkrijk op lokaal, regionaal en internationaal vlak evenals op haar toonaangevende initiatieven om bewustzijn te wekken en actie ten behoeve van de bescherming van ons milieu te promoten.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20230918522200/nl/

Agricultural terraces in the Southern Region of KSA (Photo: AETOSWire)

Agricultural terraces in the Southern Region of KSA (Photo: AETOSWire)

Met aandacht voor landherstel, het probleem van woestijnvorming en verbeterde weerstand bij droogte, zal het evenement, dat elk jaar op 5 juni doorgaat, de dringende behoefte aan wereldwijde samenwerking en gebundelde inspanningen opnieuw aanstippen teneinde de juiste beleidslijnen en acties te implementeren om de natuur te beschermen en te herstellen en zo een duurzame toekomst te verzekeren.

De Wereldmilieudag werd door de Algemene vergadering van de Verenigde Naties in het leven geroepen om het belang te benadrukken van participatieve acties om het milieu te beschermen. In lijn met deze filosofie heeft Saoedi-Arabië lokaal en regionaal grote inspanningen gedaan, door het lanceren van de ‘Saudi Green’- en ‘Middle East Green’-initiatieven en het implementeren van een aantal initiatieven onder haar Nationale Milieustrategie. De Saoedische regering heeft een nieuwe miliewet en het ‘National Environmental Awareness’-programma goedgekeurd, om de bescherming van het milieu in het Koninkrijk Saoedi-Arabië te verzekeren. Het Koninkrijk lanceerde ook de Nationale Milieuweek en heeft vijf mileucentra opgericht om het milieu in Saoedi-Arabië te beschermen, evenals het Milieufonds.

Wereldwijd, en onder het voorzitterschap van Saoedi-Arabië bij de G20, werden het Coral Research & Development Accelerator Platform en het Global Initiative on Reducing Land Degradation & Enhancing Conservation of Terrestrial Habitats gelanceerd om habitats in zee en aan land te beschermen en te herstellen.

Ms. Inger Andersen, uitvoerend directeur van het VN-milieuprogramma (UNEP), verwelkomde de deelname van Saoedi-Arabië in de collectieve wereldwijde inspanningen om land te herstellen en betere weerstand tegen droogte tot stand te brengen. Ze stelde dat UNEP en het Koninkrijk Saoedi-Arabië zich ertoe zullen verbinden om hun inspanningen op te drijven om de natuur te herstellen en de planeet voor de komende generaties te vrijwaren.

De Wereldmileudag is sinds 1973 het grootste internationale platform geworden dat door de Verenigde Naties wordt georganiseerd om wereldwijd bewustzijn en actie voor het milieu aan te moedigen. Met UNEP voorop nemen elk jaar meer dan 150 landen aan de wereldwijde vieringen deel.

Meer info vindt u op:

https://www.mewa.gov.sa/en/Pages/default.aspx
https://www.greeninitiatives.gov.sa/

Volg ons op:

You Tube
Twitter

*Bron: AETOSWire

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Sarah F. Alharbi

Vertaalster, ministerie voor Milieu, Water en Landbouw.

sarafalharbi@mewa.gov.sa

Check out our twitter: @NewsNovumpr