19:03 uur 14-09-2023

REPLY brengt quantumcomputers in de praktijk

TURIN, Italië–(BUSINESS WIRE)– Reply is onderdeel van het onderzoeksproject “Bench-QC”, wat staat voor applicatiegedreven benchmarking van quantumcomputers. Het project wordt gefinancierd door het Beierse Staatsministerie van Economische Zaken, Regionale Ontwikkeling en Energie. Het onderzoek richt zich op de praktische bruikbaarheid van quantumcomputers in industriële toepassingen. Het initiatief is gevormd door industriële partners en Fraunhofer-instituten en brengt specifiek de toepassingen van quantumcomputers in kaart waarvan bedrijven kunnen profiteren.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20230914468793/nl/

The goal of the Bench-QC project is to investigate when quantum computers produce better results than classic high-performance computers. Reply has the role of consortium leader and is bringing in already implemented use cases in various industries in the field of quantum-inspired optimization. (Photo: Reply)

The goal of the Bench-QC project is to investigate when quantum computers produce better results than classic high-performance computers. Reply has the role of consortium leader and is bringing in already implemented use cases in various industries in the field of quantum-inspired optimization. (Photo: Reply)

Reply brengt in de rol van coördinator van het samenwerkingsverband reeds geïmplementeerde use cases in verschillende industrieën op het gebied van quantum-geïnspireerde optimalisatie in. Reply heeft een efficiënte klassieke oplosser ontwikkeld voor QUBO-problemen (onbeperkte binaire kwadratische programmering): de Reply tool “MegaQUBO” vindt binnen enkele seconden oplossingen voor tienduizenden variabelen. Reply’s referentie-implementatie voor hybride neurale netwerken is ook opgenomen in het benchmarkingproject.

Filippo Rizzante, CTO bij Reply, zegt hierover: “We zijn erg enthousiast om quantumcomputers in de praktijk te brengen. Met dit initiatief willen we academische discussies naar de bedrijfswereld brengen en bedrijven laten zien hoe ze quantumcomputers commercieel kunnen gebruiken en welke voordelen ze eruit kunnen halen. Daarom hebben we quantumgeïnspireerde algoritmen ontwikkeld waarmee we complexe situaties kunnen beschrijven en optimaliseren, waardoor bedrijven tijd en kosten kunnen besparen.”

Tot de projectpartners behoren naast Reply ook BMW en de twee Fraunhofer-instituten voor Integrated Circuits IIS en voor Cognitive Systems IKS. Het vuurtorenproject, met een geplande looptijd van drie jaar, maakt deel uit van de Munich Quantum Valley van de Beierse deelstaatregering met als doel expertise op het gebied van quantumcomputers en quantumtechnologieën in Beieren te vestigen.

Reply

Reply [EXM, STAR: REY] is gespecialiseerd in het ontwerpen en implementeren van oplossingen op basis van nieuwe communicatiekanalen en digitale media. Als netwerk van zeer gespecialiseerde bedrijven definieert en ontwikkelt Reply bedrijfsmodellen die mogelijk worden gemaakt door de nieuwe modellen van AI, big data, cloud computing, digitale media en internet of things. Reply levert advies, systeemintegratie en digitale diensten aan organisaties in de telecom en media; industrie en diensten; banken en verzekeringen; en publieke sectoren. www.reply.com

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Media contacts:

Reply
Fabio Zappelli

f.zappelli@reply.com
Tel. +390117711594

Sandra Dennhardt

s.dennhardt@reply.com
Tel. +49 170 4546229

Check out our twitter: @NewsNovumpr