03:07 uur 14-09-2023

Inschrijving geopend voor het evenement Women’s Entrepreneurship Accelerator tijdens UNGA78, een markante mijlpaal van de vierde verjaardag

“Inclusive Capital: Empowering Women Entrepreneurs on a Global Scale” zal de dialoog bevorderen tussen belanghebbenden in het ecosysteem van vrouwelijk ondernemerschap.

NEW YORK–(BUSINESS WIRE)– In lijn met de 78e sessie van de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties, kondigt de Women’s Entrepreneurship Accelerator (WEA) met trots een cruciaal evenement aan dat de aandacht vestigt op de prangende leemte op het vlak van financiering van ondernemingen bestuurd door vrouwen. Dit initiatief is een samenwerking met VN-agentschappen die aan WEA deelnemen, Mary Kay Global, Yildiz Holding, en het intiatief Women Entrepreneurs Act (WE Act) van de Women20 (W20) landen.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20230913720398/nl/

Titled “Inclusive Capital: Empowering Women Entrepreneurs on a Global Scale,” the WEA’s event at UNGA78 is a pivotal event spotlighting the pressing gap in financing for women-led businesses and aiming to foster dialogue among stakeholders in the women's entrepreneurship ecosystem. (Credit: Women’s Entrepreneurship Accelerator)

Titled “Inclusive Capital: Empowering Women Entrepreneurs on a Global Scale,” the WEA’s event at UNGA78 is a pivotal event spotlighting the pressing gap in financing for women-led businesses and aiming to foster dialogue among stakeholders in the women’s entrepreneurship ecosystem. (Credit: Women’s Entrepreneurship Accelerator)

“Inclusive Capital: Empowering Women Entrepreneurs on a Global Scale”

Conferentiezaal 2, hoofdzetel van de Verenigde naties, NYC

Donderdag 21 september 2023. tijd: 6.00 pm – 8.00 pm ET

Hier inschrijven

Het evenement wil de dialoog bevorderen tussen belanghebbenden in het ecosystem van vrouwelijk ondernemerschap. De besprekingen ontvouwen zich rond de financiële uitdagingen die vrouwelijke ondernemers het hoofd moeten bieden, het belang van inclusieve investering en de behoefte dat institutionele en bedrijfsentiteiten een genderinclusieve houding aannemen in hun besluitvormingsprocessen.

“Via de oprichting van de Women’s Entrepreneurship Accelerator, hielp Mary Kay om een nieuwe weg van interventie te banen voor de privésector,” zegt Deborah Gibbins, Chief Operating Officer en Chief Financial Officer van Mary Kay Inc. “WEA is een baanbrekende partnerschap waar de Verenigde Naties, openbare en privésectoren, maatschappelijke organisaties en beleidsexperts samenwerken om de wereld MET en VOOR vrouwelijke ondernemers te transformeren.”

De avond wordt ingezet met het welkomstwoord van het uitvoerende bestuur van UN Women, gevolgd door een inleiding door Fulya Fraser, Chief Growth Officer bij Pladis – een onderdeel van de bedrijvengroep Yildiz Holding.

Tijdens twee panelsessies wordt dieper ingegaan op de voorgestelde onderwerpen:

  1. Accelerating Agenda 2030 through Women Entrepreneurship – Gemodereerd door Virginia Littlejohn, internationale coördinator voor Women Entrepreneurs Act (WE Act) ontworpen om W20-actie en -implementatie aan te sturen. De sessie verkent de “Kans van miljarden dollars om vrouwelijke ondernemers te steunen” en de potentiële economische impact als ondernemingen bestuurd door vrouwen financiële barrières overwinnen. Tot de gewaardeerde sprekers behoren uitvoerende leiders van de VN-partneragentschappen van WEA.
  2. Global Action for Women’s Entrepreneurship – Tijdens deze sessie wordt de aandacht gevestigd op grote projecten en programma’s rond vrouwelijk ondernemerschap, met inzichten van internationale ontwikkelingsleiders zoals Adriana Carvalho (W20Brazil), Wendy Teleki (World Bank), Marie-Christine Oghly (Femmes Chefs d’ Entreprise Mondiales – FCEM); Catherine Bosshart (Business and Professional Women – BPW), Anne Ravanona (Global InvestHER), Deborah Gibbins, Mary Kay Global, Lamia Kamal-Chaoui (Organisation for Economic Co-operation and Development – OECD).

De kerngedachte van het evenement wordt geleverd door Shazi Visram, oprichter en CEO van Happy Family merken.

Inschrijving is open tot zondag 17 september 2023 om 11.59 p.m. ET om het evenement persoonlijk bij te wonen op de hoofdzetel van de VN in NYC. Voor wie er niet bij kan zijn, wordt het evenement live gestreamd op de website Web TV van de Verenigde Naties.

Voor meer info en om in te schrijven, klikt u hier.

Over de Women’s Entrepreneurship Accelerator

De Women’s Entrepreneurship Accelerator (WEA) is een partnerschap met meerdere belanghebbenden op het gebied van vrouwelijk ondernemerschap, opgericht tijdens UNGA 74. Het roept zes VN-agentschappen bijeen, International Labour Organization (ILO), International Trade Centre (ITC), International Telecommunication Union (ITU), United Nations Development Programme (UNDP), United Nations Global Compact (UNGC), UN Women en Mary Kay Inc. om tegen 2030 5 miljoen vrouwelijke ondernemers sterker te maken.

Het uiteindelijke doel van het initiatief is om de ontwikkelingsimpact van vrouwelijk ondernemerschap bij het behalen van de duurzame ontwikkelingsdoelen (Sustainable Development Goals = SDG’s) te maximaliseren door een faciliterend ecosysteem te creëren voor vrouwelijke ondernemers over de hele wereld. De Accelerator is een voorbeeld van de transformerende kracht van een meervoudig partnerschap van een uniek kaliber om het potentieel van vrouwelijke ondernemers te benutten.

Meer informatie is te vinden op we-accelerate. Volg ons: Twitter/X (We_Accelerator), Instagram (@we_accelerator), Facebook (@womensentrepreneurshipaccelerator), LinkedIn (@womensentrepreneurshipaccelerator)

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Bedrijfscommunicatie Mary Kay Inc.

marykay.com/newsroom
(+1) 972.687.5332 of media@mkcorp.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr