01:24 uur 13-09-2023

ICR neemt Consilium Strategic Communications over en wordt daarmee wereldwijd marktleider in gezondheidszorgcommunicatie en investeerdersrelaties

Consilium gaat samenwerken met ICR’s gezondheidszorg in de VS, om klanten naadloos geïntegreerde ondersteuning te bieden bij strategische communicatie en het betrekken van investeerders in de VS, Europa en Azië

Gecombineerd bedrijf omvat meer dan 100 teamleden en bijna 200 klanten

Consilium-oprichters gaan Europese activiteiten leiden als lid van het directieteam gezondheidszorg bij ICR

Overname volgt op succesvolle langdurige joint venture-samenwerking

NEW YORK–(BUSINESS WIRE)– ICR, een toonaangevend wereldwijd bedrijf op het gebied van strategische communicatie en advies, heeft vandaag aangekondigd dat het Consilium Strategic Communications heeft overgenomen, een toonaangevend internationaal bedrijf op het gebied van strategische communicatie in de gezondheidszorg en investeerdersrelaties, met focus op Europa en het hoofdkantoor in Londen. De transactie volgt op bijna een decennium van samenwerking en zal Consilium combineren met de in de VS gevestigde gezondheidszorg van ICR, ICR Westwicke. Hierdoor ontstaat een wereldwijde krachtpatser op het gebied van strategische en financiële communicatie voor de gezondheidszorg met bijna 200 klanten en meer dan 100 teamleden verspreid over drie continenten.

De huidige klanten van Consilium zullen onmiddellijk profiteren van de volle breedte van ICR’s diensten, waaronder: investeerdersbetrekkingen; kapitaalmarkten en IPO-advies; toegang voor investeerders; ESG-advies; corporate communicatie en mediarelaties; crisis en speciale situaties; marketing PR; sociale media; en branding & design. Consilium zal opereren onder de merknaam “ICR Consilium” en zijn teams en activiteiten met ICR’s bestaande gezondheidszorg integreren.

Consilium werd in 2013 opgericht door Mary-Jane Elliott, oprichter en managing partner, samen met Amber Fennell, senior partner en medeoprichter. In de afgelopen 10 jaar is het bedrijf uitgegroeid tot marktleider op het gebied van strategische communicatie en IR in de gezondheidszorg in Europa. Mary-Jane Elliott zal het bedrijf blijven leiden vanuit het hoofdkantoor in Londen. Mary-Jane en Amber Fennell zullen deel uitmaken van het ICR healthcare leadership team, samen met Mark Klausner en Bob East (voor Investor Relations) en Terri Clevenger en Michael O’Brien (voor Public Relations). Met deze transactie is ICR voor het eerst officieel aanwezig in Europa, met wereldwijde uitbreidingen naar Noord-Amerika, Azië/Pacific en het Verenigd Koninkrijk/Europa.

Tom Ryan, oprichter en CEO van ICR, zegt: “Consilium staat al lang bekend als hét communicatie- en adviesbureau op het gebied van gezondheidszorg in Europa. Door onze jarenlange samenwerking hebben we uit eerste hand kunnen leren wat hen zo uniek maakt. MJ, Amber en hun team hebben een ongelooflijk bedrijf opgebouwd, met een hard verdiende reputatie voor diepgaande sectorexpertise, zeer strategisch advies en uitstekende klantenservice. Hun bedrijf en cultuur sluiten naadloos aan bij die van ICR en we zijn verheugd om onze samenwerking samen als één team verder uit te bouwen.

“We hebben het geluk gehad dat we het Westwicke-team in 2019 aan ICR konden toevoegen. Sindsdien zijn we enorm succesvol geweest en zijn onze activiteiten op het gebied van gezondheidszorg bijna verdrievoudigd. Door de teams van Consilium en ICR Westwicke te combineren, kunnen we bedrijven in de gezondheidszorg echt uitgebreide wereldwijde ondersteuning bieden en tegelijkertijd ICR’s voetafdruk in Europa uitbreiden,” vervolgt Ryan.

Mary-Jane Elliott, Managing Partner bij ICR Consilium, zei: “In de afgelopen 10 jaar hebben we met veel plezier Consilium uitgebouwd tot Europa’s toonaangevende onafhankelijke strategische communicatiebureau voor de gezondheidszorg met als enige doel onze klanten wereldwijd van dienst te zijn. Ik ben ontzettend trots op wat we als team hebben bereikt en dank onze klanten, collega’s uit heden en verleden en collega-adviseurs voor hun voortdurende vertrouwen en steun.

“Ik ben enthousiast over onze volgende groeifase als onderdeel van ICR, dat wordt gesteund door twee toonaangevende wereldwijde participatiemaatschappijen – CDPQ en Investcorp. Dit biedt met name in de VS veel kansen voor onze klanten en collega’s, waaronder het aanbieden van een breder scala aan mogelijkheden. We zijn al bijna tien jaar joint venture-partners en we vullen elkaar goed aan op het gebied van internationale PR- en IR-advieswerkzaamheden in de gezondheidszorg. In de jaren dat we met ICR hebben samengewerkt, hebben we veel klanten gedeeld en fantastische en naadloze voordelen geleverd. Ook hebben we sterke relaties opgebouwd met het ICR-team in de VS. Nu is het juiste moment om die relatie te verdiepen, wat hopelijk samenvalt met de verdere heropening van de kapitaalmarkten, en we kijken uit naar wat we samen kunnen bereiken,” voegt Mary-Jane Elliott toe.

Deze transactie creëert een van de grootste gespecialiseerde mondiale ondernemingen in gezondheidszorgcommunicatie en vergroot aanzienlijk de mogelijkheden van ICR in Europa. Zowel qua omzet als personeelsbestand betekent dit een uitbreiding van de omvang van de praktijk en een verbreding van het dienstenaanbod. De combinatie van ICR en Consilium biedt bestaande en nieuwe klanten van ICR Consilium onmiddellijk toegang tot geïntegreerde ondersteuning voor het gehele dienstenplatform van ICR en de combinatie creëert opwindende nieuwe groeimogelijkheden voor alle teamleden.

Samen bieden ICR en Consilium een ongeëvenaarde expertise in adviesdiensten voor de gezondheidszorg op het gebied van IR en strategische communicatie en de mogelijkheid om bedrijven in de gezondheidszorg wereldwijd te ondersteunen in alle subsectoren, waaronder biofarma, medische technologie, diagnostiek, gezondheidszorgdiensten en informatietechnologie, en in alle groeistadia, van ontwikkeling in een vroeg stadium tot beursintroducties en volwassen beursgenoteerde bedrijven. Dankzij het volledige scala aan cruciale diensten op het gebied van strategische communicatie en investeerdersrelaties kan het gecombineerde team bedrijven en leiders in de gezondheidszorg ondersteunen met strategische expertise voor het verkrijgen van steun van investeerders, het opbouwen en beheren van de reputatie, het uitvoeren en communiceren van kapitaalwerving en andere transacties, het reageren op crises, het introduceren van nieuwe producten, het communiceren van ontwikkelingen op het gebied van regelgeving en nog veel meer.

Consilium’s team van meer dan 45 PR- en IR-professionals, waaronder voormalige journalisten, sell-side analisten, industrie-communicatie-experts en financiële PR-professionals combineert met ICR Westwicke meer dan 70 teamleden met vergelijkbare professionele achtergronden in de gezondheidszorg. Consilium draagt bij aan ICR’s bestaande klantenbestand en versterkt ICR’s expertise in strategische gezondheidszorgcommunicatie en investor relations, met diepgaande kennis van de sector en een ongeëvenaard netwerk in de VS, het Verenigd Koninkrijk, continentaal Europa en Azië.

Amber Fennell, Senior Partner bij ICR Consilium, voegt hieraan toe: “De combinatie van Consilium met ICR creëert een uniek transatlantisch strategisch communicatiebedrijf die ondersteuning biedt bij alle aspecten van bedrijfscommunicatie en financiële transacties in de gezondheidszorg. ICR heeft een uitstekende naam en reputatie en is een van de snelst groeiende communicatiebureaus in de VS. Door samen te werken kunnen we onze gecombineerde klanten in de gezondheidszorg nog beter voorzien van naadloze en geïntegreerde toegang tot een breed scala aan PR- en IR-adviesdiensten, zowel in Londen als in Europa en de VS.”

Noot voor de redactie

Over ICR

ICR is opgericht in 1998 en werkt samen met haar klanten aan de uitvoering van strategische communicatie- en adviesprogramma’s die bedrijfsdoelstellingen realiseren, bewustzijn en geloofwaardigheid opbouwen en de bedrijfswaarde op lange termijn vergroten. Het zeer gedifferentieerde servicemodel van het bedrijf koppelt kapitaalmarktveteranen aan senior communicatieprofessionals en biedt diepgaande sectorkennis en relaties aan ongeveer 1.000 klanten in meer dan 20 industriegroepen. ICR’s gezondheidszorgpraktijk opereert onder de merknaam ICR Westwicke ( www.westwicke.com). Vandaag is ICR een van de grootste en meest ervaren onafhankelijke communicatie- en adviesbureaus in Noord-Amerika, met kantoren in New York, Norwalk, Boston, Baltimore, San Diego, San Jose en Beijing. Kijk voor meer informatie op www.icrinc.com. Volg ons op Twitter op @ICRPR en LinkedIn.

Over ICR Consilium

ICR Consilium is wereldwijd marktleider in financiële en bedrijfscommunicatie en investeerdersbetrekkingen gericht op de gezondheidszorgsector. Het team van ICR Consilium, gevestigd in Europa en de VS, biedt strategisch PR- en IR-advies voor de lange termijn aan bedrijven in de gezondheidszorg, raden van bestuur, senior besluitvormers en leidinggevenden over kritieke communicatieprogramma’s, internationaal mediabeheer, transacties en uitdagingen voor belanghebbenden in de gezondheidszorg. ICR Consilium heeft diepgaande kennis en expertise opgebouwd op alle gebieden van de wereldwijde gezondheidszorgsector door uitgebreide betrokkenheid bij de vertegenwoordiging van internationale klanten, variërend van Fortune 500, FTSE 100, FTSEurofirst 300 en FTSE 250, tot gespecialiseerde reputatiemanagementprojecten.

Zie voor meer informatie www.consilium-comms.com

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Meer informatie:
ICR
Matt Lindberg

Tel: +1(203) 644-7028

Matthew.Linberg@icrinc.com

ICR Consilium
Mary-Jane Elliott / Amber Fennell

Tel: +44(0)20 3709 5700

info@consilium-comms.com
www.consilium-comms.com
Volg ons: @consiliumhc

Check out our twitter: @NewsNovumpr