18:07 uur 13-09-2023

Alkegen benoemt Gaetan Borgers als president van Battery Group

TONAWANDA, N.Y. & IRVING, Texas–(BUSINESS WIRE)– Alkegen, een bedrijf dat actief is op het gebied van hoogwaardige speciale materialen en baanbrekende innovatieve oplossingen biedt voor de batterij-industrie, kondigde vandaag de benoeming aan van Gaetan Borgers als de nieuwe President van de Battery Group.

“De benoeming van Gaetan luidt het volgende spannende hoofdstuk in van Alkegens reis om energieopslagtechnologieën naar een hoger niveau te tillen. De benoeming onderstreept onze voortdurende toewijding aan het leveren van transformatieve oplossingen aan onze klanten,” aldus John Dandolph, CEO van Alkegen. “Zijn onderscheidende mix van technische expertise en commerciële prestaties zal een centrale rol spelen bij het samenvoegen van Alkegens snel groeiende batterijportfolio om binnen zijn structuur en leiding aan de groeiende vraag van klanten te voldoen. Met veel plezier verwelkomen we hem in de Alkegen-familie.”

Borgers is geboren en getogen in België. Hij begon zijn carrière op het gebied van siliciumchemie bij Dow Corning, waar hij een cruciale rol speelde bij het ontwikkelen van strategieën op het gebied van zonne-energie van het bedrijf. De lancering van de eerste reeks innovatieve zonne-energieproducten gebeurde onder zijn leiding. Dankzij Borgers’ expertise en toewijding aan duurzame energieoplossingen en schone technologie werd hij benoemd tot Executive Vice-President van de Solar Division van Soitec en President van Soitec US, waar hij de groei van geconcentreerde fotovoltaïsche systemen aanstuurde. Onlangs werkte Borgers als Chief Commercial Officer voor Nexeon, een producent van anodematerialen op basis van silicium.

“Ik ben zeer vereerd dat ik bij Alkegen mag komen werken en leiding mag geven aan de Battery Division,” aldus Borgers. “Er bestaat een enorm potentieel voor innovatie op het gebied van energieopslag en ik ben erg enthousiast om samen te werken met het uitzonderlijke team dat Alkegen heeft gecreëerd om onze toekomst vorm te geven en leiding te geven aan de voortdurende evolutie van ons innovatieve portfolio van batterijproducten, waaronder onze baanbrekende silicium-anode batterijtechnologie, SiFAB®.”

Alkegen bouwt aan een breed portfolio van accumateriaaltechnologieën om lithium-gebaseerde accu’s veiliger te maken, de levensduur van accu’s te verlengen en het opladen te versnellen. Ga voor meer informatie over Alkegens portfolio van innovatieve batterijproducten naar www.alkegen.com/battery.

Ga voor meer informatie over Alkegen naar www.alkegen.com.

Over Alkegen

Alkegen maakt hoogwaardige speciale materialen voor geavanceerde toepassingen zoals elektrische voertuigen, energieopslag, filtratie, brandbeveiliging en isolatie bij hoge temperaturen, naast vele andere. Alkegen is verticaal geïntegreerd in meerdere procestechnologieplatforms die zijn ontworpen met het uiteindelijke doel om energie te besparen, vervuiling tegen te gaan en de veiligheid voor mensen, gebouwen en apparatuur te verbeteren. Alkegen streeft haar missie na om de wereld te helpen makkelijker te ademen, groener te leven en verder te gaan dan ooit tevoren. Alkegen heeft meer dan 60 productiefaciliteiten in 12 landen en meer dan 7.500 werknemers wereldwijd. Meer informatie is beschikbaar op www.alkegen.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Kristen Weiss

kweiss@alkegen.com
352.424.3169

Check out our twitter: @NewsNovumpr