20:25 uur 12-09-2023

KuppingerCole noemt Veracode koploper voor beveiliging van de softwaretoeleveringsketen

  • API-beveiliging, zichtbaarheid & reporting, en SBOM aangeduid als sterke punten in SSCS Leadership Compass 2023
  • Inaugurale beoordeling voor organisaties begaan met risico’s van de toeleveringsketen die hun goederen en services beveiligen

BURLINGTON, Mass.–(BUSINESS WIRE)– Veracode, een vooraanstaande provider van intelligente oplossingen voor softwarebeveiliging, kondigde vandaag aan dat het een koploper werd genoemd tijdens de inaugurale Software Supply Chain Security (SSCS) Leadership Compass 2023 door KuppingerCole Analysts AG. De report beoordeelt leveranciers op basis van hun innovatiekracht, hun marktpositie, hun financiële positie en tech-ecosysteem.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20230912449841/nl/

Figure 1: The Overall Leadership rating for the Software Supply Chain Security market segment (Graphic: Business Wire)

Figure 1: The Overall Leadership rating for the Software Supply Chain Security market segment (Graphic: Business Wire)

Veracode is ook gepositioneerd als productleider voor functionele kracht en volledigheid van de service, en een innovatieleider voor haar klantgerichte upgrade-aanpak bij het leveren van geavanceerde functies.

Richard Hill, directeur van IAM Research en hoofdanalist bij KuppingerCole, die de report heeft opgesteld, licht toe: “Het klantenbestand van Veracode omvat KMO’s en organisaties van ondernemingsniveau die in hoofdzaak in Noord-Amerika zijn gevestigd, met een goede groei in de EMEA, APAC en Latijns-Amerika. Het ondersteunt ook een goed partnerecosysteem propertioneel met die klantenregio’s. Veracode is een leider in alle KuppingerCole Leadership Compass-categorieën en biedt diepgang in sourcing, API-beveiliging en SSCS-capaciteiten voor detectie van kwetsbaarheden terwijl het zichtbaarheid verstrekt van de belangrijkste SSCS-indicatoren. Veracode moet in beschouwing worden genomen bij het evalueren van SSCS-oplossingen.”

Beveiliging van de toeleveringsketen van software moet een topprioriteit worden

De voorbije jaren heeft de toeleveringsketen van software meermaals de krantenkoppen gehaald, vooral bij de aanval op SolarWinds eind 2020. Dit type aanvallen heeft de Amerikaanse regering ertoe aangezet om een uitvoeringsbesluit uit te vaardigen voor het verbeteren van de cyberbeveiliging van het land in mei 2021, waarin werd opgeroepen om de praktijken voor beveiliging van software te moderniseren, zoals het vereisen van een SBOM (Software Bill of Materials) voor producten.

De Leadership Compass is de meest gedetailleerde en meest diepgaande analyse van de sector betreffende de opkomende markt voor beveiliging van de toeleveringsketen van end-to-end software. Het beoordeelt het vermogen van een leverancier om het hele SDLC-proces (software development life cycle) te beveiligen in het volledige CI/CD-traject (Continuous Integration/Continuous Delivery). De studie evalueert marktsegment, functionaliteit van de leveranciersservice, betreffende marktaandeel en innovatieve aanpak voor het leveren van SSCS-oplossingen voor specifieke organisatorische behoeften.

Continue softwarebeveiliging in de hele SDLC

Het geïntegreerde platform van Veracode overbrugt de behoeften van beveiligings- en ontwikkelingsteams door applicatiebeveiliging naadloos in de SDLC te integreren. Op basis van bijna twee decennia eigen gegevens biedt het platform een omvattend zicht op risico’s, begeleiding om te remediëren en vooruitgang bij elke fase van het ontwikkelingsproces.

In de SSCS Leadership Compass werd het platform van Veracode geprezen omwille van de sterke punten in API-beveiligingsfuncties, zichtbaarheid en rapportering, detectie van kwetsbaarheden & geheimen, en het bieden van meerdere SBOM-formaten. Het bedrijf werd ook geëvalueerd voor haar goede groei van het klantenbestand en globale partnerecosysteem.

Eric Swenson, vicevoorzitter productmarketing bij Veracode, legt uit: “Omdat meer beroep wordt gedaan op derden en open-source code, bovenop nieuwe regelgevingen om standaardisering en beheer aan te sturen, werd beveiliging van de toeleveringsketen voor organisaties een topprioriteit. Tot voor kort hadden zij niet alle nodige gegevens om een geïnformeerde beslissing te nemen over hoe de risico’s in hun toeleveringsketens het best aan te pakken. De KuppingerCole SSCS Leadership Compass is de beste definitie van deze opkomende markt op vandaag. We zijn trots dat we ons als leider in elke categorie positioneren, en dat we een sterke positieve beoordeling krijgen voor elke geanalyseerde productcapaciteit.”

Een aanvullende kopie van de SSCS Leadership Compass 2023 is te vinden op de website van KuppingerCole.

Meer info over intelligente softwarebeveiliging van Veracode vindt u op veracode.com/platform.

Over Veracode

Veracode staat synoniem voor intelligente softwarebeveiliging. Het Softwarebeveiligingsplatform van Veracode vindt voortdurend gebreken en kwetsbaarheden in elke fase van de levenscyclus van moderne softwareontwikkeling. Op basis van krachtige AI getraind door biljoenen codelijnen, lossen klanten van Veracode gebreken sneller op, met grote nauwkeurigheid. Veracode is een pionier die het vertrouwen geniet van beveiligingsteams, ontwikkelaars en bedrijfsleiders van duizenden vooraanstaande organisaties van over de hele wereld, en blijft verder herdefiniëren wat intelligente softwarebeveiliging echt betekent. Lees meer op www.veracode.com, over de Veracode blog, op Linkedin, en op Twitter.

Copyright © 2023 Veracode, Inc. Alle rechten voorbehouden. Veracode is een gedeponeerd handelsmerk van Veracode, Inc. in de Verenigde Staten en is mogelijk gedeponeerd in bepaalde andere rechtsgebieden. Alle andere productnamen, merken of logo’s behoren toe aan hun respectieve houders. Alle andere hierin genoemde handelsmerken zijn eigendom van hun respectieve eigenaars.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Katy Gwilliam

Hoofd internationale PR, Veracode

kgwilliam@veracode.com
+44.7584.341.110

Check out our twitter: @NewsNovumpr