23:48 uur 12-09-2023

H.I.G. Capital sluit record van $5,5 miljard H.I.G. Middle Market LBO Fund IV

MIAMI–(BUSINESS WIRE)– H.I.G. Capital (“H.I.G.”), een toonaangevend internationaal bedrijf gespecialiseerd in alternatief vermogensbeheer met een kapitaal van $58 miljard onder beheer, kondigt tevreden de sluiting aan van de H.I.G. Middle Market LBO Fund IV (het “Fonds”). Het Fonds werd gesloten met geaggregeerde kapitaaltoezeggingen van $5,5 miljard, bovenop een co-investering van apart beheerde rekeningen van $450 miljoen, waarmee de oorspronkelijke doelstelling ruimschoots werd overschreden.

Het Fonds zal verder bouwen op de diepgewortelde trackrecord van het team door in de eerste plaats beleggingen in controleaandelen te doen in complexe situaties in Amerikaanse middelgrote bedrijven met asymmetrische risico/opbrengstprofielen en een gedifferentieerd waardevoorstel.

Sami Mnaymneh en Tony Tamer, medeoprichters en co-CEO’s van H.I.G., gaven volgend commentaar: “We zijn opgetogen over de continue steun van onze investeerders, wat getuigt van de sterke prestaties van het team van H.I.G. Middle Market en haar gedifferentieerde investeringsaanpak. We hebben er vertrouwen in dat ons unieke platform ons verder in deze context zal onderscheiden.”

Keval Patel, hoofd van H.I.G. Middle Market, lichtte toe: “We zijn enthousiast om verder te bouwen op de succesvolle strategie van H.I.G. gebaseerd op het marktsegment van middelgrote ondernemingen met dit gloednieuwe fonds. Onze omvang en operationele expertise gewijd aan het marktsegment van middelgrote ondernemingen blijven voor ons een betekenisvol concurrentieel voordeel creëren en laat ons toe om belangrijke rendementen voor onze investeerders op te leveren, ongeacht de macro-economische omgeving.”

Jordan Peer Griffin, Executive Managing Director en internationaal hoofd Kapitaalvorming, voegt daaraan toe: “De overweldigende steun van onze beperkte partners leidde tot een succesvolle fondsenwerving die aanzienlijk was overingeschreven tijdens een zeer moeilijke omgeving voor fondsenwerving. Dit getuigt van het grote vertrouwen van onze investeerders in H.I.G., onze investeringsstrategie en ons vermogen om consistent aantrekkelijke beleggingen aan te boren en voortreffelijk rendement te genereren.”

Het Fonds werd gesteund door de investeerders van H.I.G. sinds jaar en dag, en verwelkomde ook nieuwe investeerders van over de hele wereld, in de Verenigde Staten, Europa, Azië, het Midden-Oosten en Latijns-Amerika. De ‘Limited Partners’ van het Fonds zijn een gediversifieerde, prestigieuze groep institutionele investeerders waaronder stichtingen, schenkingen, openbare en bedrijfspensioenen, consultants, staatsbeleggingsfondsen en family offices.

Over H.I.G. Capital

H.I.G. Capital is een vooraanstaand internationaal bedrijf voor alternatieve investering met een kapitaal van $58 miljard onder beheer.* Het bedrijf heeft haar hoofdzetel in Miami en kantoren in New York, Boston, Chicago, Dallas, Los Angeles, San Francisco en Atlanta in de Verenigde Staten, maar ook internationale filiaalkantoren in Londen, Hamburg, Madrid, Milaan, Parijs, Bogotá, Rio de Janeiro en São Paulo, H.I.G. is gespecialiseerd in het verstrekken van schuldkapitaal en aandelenkapitaal aan middelgrote ondernemingen, waarbij gebruik wordt gemaakt van een flexibele en operationeel gefocuste aanpak gericht op toegevoegde waarde:

  1. De aandelenfondsen van H.I.G. investeren in management buy-outs, herkapitalisaties en bedrijfscarve-outs van zowel winstgevende als ondermaats presterende productie- en serviceondernemingen.
  2. De schuldfondsen van H.I.G. investeren in senior, unitranche en junior schuldfinanciering voor bedrijven in het grote spectrum, zowel op primaire (directe aanmaak) basis als in de secundaire markten. H.I.G. beheert ook een publiekelijk verhandelde BDC, WhiteHorse Finance.
  3. De vastgoedfondsen van H.I.G. investeren in eigendommen met toegevoegde waarde, die kunnen genieten van betere activabeheerpraktijken.
  4. H.I.G. Infrastructure concentreert zich op value-add en core-plus investeringen in de infrastructuursector.

Sinds de oprichting in 1993, heeft H.I.G. wereldwijd in meer dan 400 bedrijven geïnvesteerd en die beheerd. De huidige portefeuille van het bedrijf omvat meer dan 100 bedrijven met een gecombineerde verkoop van meer dan $52 miljard. Meer info vindt u op de website van H.I.G.: www.higcapital.com

* Op basis van het totale kapitaal bijeengebracht door H.I.G. Capital en haar dochterondernemingen.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Jordan Peer Griffin

Executive Managing Director

jpeer@higcapital.com

Keval Patel

Managing Director

Hoofd H.I.G. Middle Market

kpatel@higcapital.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr