20:48 uur 05-09-2023

ReAlta Life Sciences kondigt posterpresentatie aan op het European Respiratory Society International Congress 2023

Presentatie van gegevens van POM klinische proef bij gezonde vrijwilligers met RLS-0071, de dubbel werkende complement inhibitor en eigen ontstekingsremmende productkandidaat van het bedrijf

NORFOLK, Va.–(BUSINESS WIRE)– ReAlta Life Sciences (“ReAlta”), Inc., een biotech-bedrijf actief in klinische fase om levensbedreigende zeldzame aandoeningen aan te pakken door de kracht van het immuunsysteem te versterken, kondigde vandaag aan dat het tijdens het European Respiratory Society International Congress 2023 aanvullende klinische gegevens zal voorstellen uit haar proef van fase 1b bij gezonde vrijwilligers met RLS-0071. Dit congres gaat door in Milaan, in Italië, van 9 tot 13 september 2023. RLS-0071, de complement inhibitor en eigen ontstekingsremmende productkandidaat van het bedrijf, wordt ontwikkeld als behandeling bij hypoxisch-ischemische encefalopathie en andere acute ontstekingen en zeldzame aandoeningen.

De klinische proef van fase 1b (protocol RLS-0071-103; NCT05351671) is een POM-studie (proof-of-mechanism) bedoeld om de vertaalbaarheid van RLS-0071 te bepalen van acuut longletsel en andere acute longexacerbaties uit ziektemodellen bij dieren naar mensen door via neutrofielen beïnvloede ontsteking op weefselniveau te blokkeren. De nieuwe gegevens zullen worden voorgesteld door prof. Dr. Jens M. Hohlfeld, afdelingsdirecteur van het luchtwegenonderzoek van het Fraunhofer-instituut voor toxicologie en experimentele geneeskunde (Hannover, Duitsland) en hoofdonderzoeker tijdens de proef van fase 1b.

Details van de presentatie:

Titel

Veiligheid en doeltreffendheid van RLS-0071 bij neutrofielen en ontstekingsmediatoren in een onderzoek van fase 1b geïnhaleerde LPS

Auteurs

Jens M. Hohlfeld, Olaf Holz, Meike Müller, Saskia Carstensen, Linda Dell, Jessica Goss, Pam Hair, Philipp Badorrek, Kenji Cunnion, Ulrich Thienel

Presentatie

PS-6 in Posterzone; Allianz MiCo Conventiecentrum, verdieping +2, Hall 4

Sessie

Sessie 68 (PA608) – Van de bank naar het bed: translationele onderzoeken naar aandoeningen van de luchtwegen

Datum/uur

Zondag, 10 september, 08.00 – 09.30 am GMT+2

Over ReAlta Life Sciences

ReAlta Life Sciences, Inc. is een biotech-bedrijf actief in klinische fase dat zich toelegt op het versterken van de kracht van het immuunsysteem om levensbedreigende acute ontstekingen en zeldzame aandoeningen aan te pakken. De EPICC peptiden van het bedrijf zijn gebaseerd op onderzoek naar het menselijke astrovirus, HAstV-1, die een niet-inflammatoire, zelfbeperkende gastro-enteritis veroorzaakt die uniek is onder virussen door componenten van het eigen immuunsysteem te blokkeren. ReAlta’s therapeutische peptiden versterken deze uit een virus afgeleide mechanismen om complement- en ontstekingsprocessen in het lichaam opnieuw in evenwicht te brengen. De hoofdlijn van het bedrijf wordt aangevoerd door RLS-0071, dat IND-klaring heeft ontvangen, evenals de Orphan Drug Designation van de Amerikaanse FDA (Food & Drug Administration) en de EMA (European Medicines Agency) voor de behandeling van hypoxisch-ischemische encefalopathie (HIE) bij pasgeborenen. Het bedrijf ging in 2018 van start en bevindt zich in Norfolk, in Virginia. Voor meer info surft u naar www.realtalifesciences.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

John Rickman

Chief Financial Officer

jrickman@realtals.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr