17:49 uur 02-09-2023

De Chinese ‘Lion City’ Cangzhou maakt haar debuut op het Filmfestival van Venetië

VENETIË, Italië–(BUSINESS WIRE)– Op 30 augustus in de avond ging het 80e filmfestival van Venetië (VFF) van start, met filmmakers van over de hele wereld die meedingen naar de Golden Lion Award. Cangzhou, de Chinese ‘Lion City’, maakte een speciaal debuut in de rubriek ‘Mooie filmopnameplaatsen’ van het evenement ‘Focus op China’ tijdens het festival, dat doorging op 31 augustus.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20230901092406/nl/

The famous Chinese Lion City Cangzhou made its debut in the "Beautiful Shooting Places" section of "Focus on China" unit at Venice Film Festival on 31st August 2023 in Venice. (Photo: Business Wire)

The famous Chinese Lion City Cangzhou made its debut in the “Beautiful Shooting Places” section of “Focus on China” unit at Venice Film Festival on 31st August 2023 in Venice. (Photo: Business Wire)

De IJzeren Leeuw van Cangzhou dateert uit 953. Het is het grootste bekende en oudste bewaard gebleven kunstwerk van gietijzer in China. Het is 5,78 meter hoog, 5,34 meter lang en 3,17 meter breed.

“Tegenwoordig zijn we in het hele Euraziatische continent met elkaar verbonden, en ter gelegenheid van het Filmfestival van Venetië van 2023 promoten we trots Cangzhou’s culturele en toeristische glamour, om vrienden te maken en samen bruggen te bouwen,” zei Mr. Xiang Hui, burgemeester van Cangzhou, in een videobericht. “Cangzhou heeft een lange geschiedenis en een diep geworteld cultureel erfgoed, met meer dan 1500 jaar geschiedenis. Het koestert het Grote Kanaal en was een voedingsbodem voor de cultuur van de Bohaizee, en is vermaard als bakermat van vechtkunst, acrobatiek, jujube en peer, en oude giettechnieken.”

“Net als Venetië is Cangzhou een stad die door kanalen wordt gevoed. China’s Grote Kanaal, opgenomen in de UNESCO-erfgoedlijst, stroomt door de stad en legt 216 kilometer af in meanders,” gaat Xiang verder. “Als het Grote Kanaal de culturele wieg van Cangzhou is, dan zijn de vechtkunst en acrobatiek haar unieke culturele schatten. Cangzhou is de eerste stad van China die de eretitel van ‘Bakermat van de vechtkunst’ kreeg dankzij haar rijke collectie vechtkunststijlen.”

Roberto Stabile, internationalisatieadviseur en hoofd speciale projecten bij het Algemeen Directoraat van Cinema en Audiovisuals van het Italiaanse ministerie van cultuur, zei in zijn toespraak: “Ik ben zeer opgetogen over de promotie van Cangzhou tijdens het evenement van dit jaar. Het mooie stadsbeeld van Cangzhou en haar diep geworteld cultureel erfgoed zijn zeer indrukwekkend. Ik hoop dat er meer mensen zullen zijn die Cangzhou willen leren kennen.”

Als interessant onderdeel van het evenement gaf Jia Yimin, geboren in Cangzhou en gespecialiseerd in de vechtkunst van de Italiaanse GuFengTang-afdeling, een mooie voorstelling van vechtkunst, die op de mensen ter plaatse diepe indruk heeft gemaakt.

“Dit evenement is geweldig. Ik ben zeer geïnteresseerd in Cangzhou en ik kijk er alvast naar uit om Cangzhou binnenkort te bezoeken, voor haar natuurlandschap, plaatselijk eten en cultuur. Misschien grijp ik dan wel de kans om ook wat Chinese Kungfu te leren,” zei Dia Maria.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

lu.zhang@encyclovision.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr