15:49 uur 31-08-2023

Aqara onthult nieuwe smart home-apparaten op IFA 2023, klaar voor de toekomst van Connected Living

BERLIJN–(BUSINESS WIRE)– Aqara, een vooraanstaande leverancier van smart home-producten, maakt enthousiast haar deelname aan de IFA-beurs van dit jaar bekend, waar het bedrijf heel wat nieuwe smart home-apparaten zal voorstellen. Tot deze nieuwkomers behoren de Smart Lock U200, de Camera E1, de Dual Relay Module T2, de Ceiling Light T1M en een stopcontact in EU-uitvoering. Aqara zal deze nieuwe apparaten demonstreren, samen met andere smart home-technologie en oplossingen op haar stand (H22, 214).

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20230831039053/nl/

Aqara unveils new smart home devices at IFA 2023 (Photo: Business Wire)

Aqara unveils new smart home devices at IFA 2023 (Photo: Business Wire)

In de lijn van haar inzet om smart home-technologie wereldwijd toegankelijker te maken voor gewone gezinnen, breidt Aqara haar productenportfolio verder uit om diverse use-cases voor woonhuisautomatisering mogelijk te maken. Naar verwachting zullen de vijf nieuwe producten die op IFA worden voorgesteld, de komende maanden verkrijgbaar zijn en kunnen ze dan besteld worden.

Smart Lock U200 – Als moderniseringsoplossing biedt Aqara’s nieuwe Smart Lock U200 het gemak van toegang tot uw woning zonder sleutels voor een groot aantal gebruikers. Het slot werkt met bestaande cilinders en vereist geen boorwerkzaamheden of wijzigingen aan de deuren. Als Aqara’s eerste Matter-over-Thread smart lock, zal de U200 interactief zijn met een ruime waaier smart home-ecosystemen en producten. Aan de hand van een Aqara NFC-kaart of specifieke NFC-geactiveerde mobiele apparaten, kunnen gebruikers een slot makkelijker dan ooit voordien openen. Andere veilige toegangsopties omvatten automatisch ontgrendelen, vingerafdrukken, PIN-codes en mobiele app’s. Verder is Aqara van plan om haar eerste crowdfunding campagne te starten op Kickstarter for the Smart Lock U200 later dit jaar.

Camera E1 – Aqara breidt haar homecameraportfolio voor bewaking uit met de 2K, Pan/Tilt Camera E1. Net als andere homecamera’s van het bedrijf bedoeld voor toepassingen binnen, ondersteunt deze nieuwe camera platformen van derden zoals Apple Home (inclusief HomeKit Secure Video), Amazon Alexa en Google Home. Gebaseerd op Wi-Fi 6 en Bluetooth 5.2, zorgt deze camera voor vloeiendere liveview en eenvoudigere koppeling. Andere functies van de E1-camera omvatten personendetectie gebaseerd op AI, tracering van personen en flexibele opslagopties zoals cloudopslag, microSD-kaart en NAS-opslag.

Dual Relay Module T2 – De Dual Relay Module T2 is een veelzijdige oplossing voor woonhuisautomatisering die instaat voor eenvoudige controle van diverse apparaten, gaande van lampen, met een motor aangedreven rolluiken en stores, garagedeuren of boilers, tot elektrische verwarmingstoestellen en vloerverwarming. De Dual Relay Module is gebaseerd op Zigbee 3.0, beschikt over Matter-over-bridge support en is compatibel met de belangrijkste platformen van derden. Het stelt gebruikers ook in staat om energieverbruik te bewaken en zorgt voor gemoedsrust dankzij veiligheidsvoorzieningen zoals bescherming tegen oververhitting, bescherming tegen overbelasting en configureerbare vermogenslimieten. Gevoed via AC (100-250V) of DC (24-60V), is deze relais met 2 kanalen bestand tegen een totale belasting (evenals een belasting per kanaal) tot 10 Amps.

Ceiling Light T1M – Als opvolger voor de LED Strip T1, die in augustus 2023 werd aangekondigd, stelt Aqara haar tweede smart verlichtingsapparaat op de internationale markt voor. Met een diameter van ongeveer 50 centimeter biedt de Ceiling Light T1M een ruim spectrum van kleurschakeringen, gaande van dimbaar wit licht tot 16 miljoen levendige kleuren, waarmee de gebruikers sfeerlicht kunnen instellen voor verschillende gelegenheden en diverse gemoedsinstellingen. Aanvullende functies omvatten een onafhankelijk aanstuurbare RGB-ring voor gradiënteffecten, en integratie in woonhuisautomatisering, zoals het gebruik van de RGB-ring als statuslicht om mogelijke bedreigingen aan te geven, zoals een open deur of een waterlek. Net als andere Zigbee-apparaten van Aqara onderscheidt de Ceiling Light T1M zich door laag stationair verbruik, Matter-over-bridge ondersteuning en een ruime compatibiliteit met de belangrijkste platformen.

Stopcontact in EU-uitvoering – Tot slot stelt Aqara een smart stopcontact voor de EU-markt voor. Via dit stopcontact kunnen aangesloten apparaten eenvoudig worden aangestuurd via mobiele app’s, spraakassistenten en woonhuisautomatisering. Het helpt gebruikers ook om energieverbruik te traceren. Bovendien kan dit nieuwe stopcontact geconfigureerd worden om de status van het aangesloten apparaat te detecteren en te rapporteren, waardoor het mogelijk wordt om de aan/uit-status van een apparaat als automatiseringstrigger te gebruiken. Bijvoorbeeld om de gordijnen dicht te doen en de lichten te dimmen zodra de televisie wordt aan gezet, of om de gebruiker te melden wanneer de wasmachine met de was klaar is. Als versterker van het Zigbee-netwerk verbetert dit stopcontact ook de betrouwbaarheid van het netwerk en de reactiviteit van andere compatibele smart home-apparaten.

“Aqara staat in de frontlinie voor het innoveren van de smart home-ervaring. Deze nieuwe producten zijn dan ook een getuigenis van onze toewijding. Ze zijn stuk voor stuk ontworpen met het comfort en de levensstijl van de gebruiker indachtig, in lijn met onze inzet voor kwaliteit en innovatie,” zegt Cathy You, senior vicevoorzitter voor internationale bedrijfsactiviteiten en strategie bij Aqara. “We nodigen iedereen uit om naar onze stand te komen om er de toekomst te ervaren waaraan we samen bouwen.”

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Voor mediavragen:
media@aqara.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr