21:20 uur 30-08-2023

Altasciences voltooit succesvolle Fase I-studie van nieuwe verbinding van Ischemix voor behandeling van traumatisch hersenletsel (TBI)

LAVAL, Québec–(BUSINESS WIRE)– Altasciences is verheugd een Fase I-studie te hebben afgerond met het nieuwe bedrijfseigen cytoprotectieve kandidaat-geneesmiddel van Ischemix, Inc., CMX-2043, voor de behandeling van acuut TBI. De proef werd uitgevoerd in de klinische faciliteit van Altasciences in Montréal.

De Fase I-studie werd uitgevoerd om de veiligheid, verdraagbaarheid en farmacokinetiek te evalueren bij een groep van 80 gezonde deelnemers aan een tweedelige, dubbelblinde, placebogecontroleerde studie. Enkelvoudige oplopende doses (SAD) van CMX-2043 werden via een korte intraveneuze infusie toegediend aan 40 mannelijke en vrouwelijke deelnemers. Eenmaal voltooid, werden nog eens 40 mannelijke en vrouwelijke deelnemers gerandomiseerd en kregen deze op dezelfde manier meerdere oplopende doses (MAD) gedurende vijf dagen.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Julie-Ann Cabana

Altasciences
+1 514 601-9763

jcabana@altasciences.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr