00:58 uur 29-08-2023

Shenzhen Airlines lanceert met succes rechtstreekse vlucht van Shenzhen naar Barcelona

BARCELONA–(BUSINESS WIRE)– De vlucht ZH9065 met 203 passagiers aan boord steeg op van Shenzhen in China en landde in Barcelona in Spanje in de ochtend op 28 augustus. Shenzhen Airlines lanceerde hiermee met succes een nieuwe directe vlucht.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20230828669896/nl/

Zhou Zhiwei(L6), board member and executive vice president of Shenzhen Airlines, and Hu Aimin(L5), the deputy consul-general of China in Barcelona, welcome the cabin crew and passengers of the debut flight of Shenzhen-Barcelona route in Barcelona on August 28. (Photo: Business Wire)

Zhou Zhiwei(L6), board member and executive vice president of Shenzhen Airlines, and Hu Aimin(L5), the deputy consul-general of China in Barcelona, welcome the cabin crew and passengers of the debut flight of Shenzhen-Barcelona route in Barcelona on August 28. (Photo: Business Wire)

Het gemeentebestuur van Barcelona, het consulaat-generaal van China in Barcelona, het Comité voor de ontwikkeling van luchtroutes in Barcelona (CDRA), het netwerk van luchthavens in Spanje (AENA), de luchtvaartmaatschappijen van Shenzhen en hun partner Air China organiseerden samen een warme ceremonie om de passagiers te verwelkomen. Het evenement werd bijgewoond door de burgemeester van Barcelona, de plaatsvervangend consul-generaal van China in Barcelona en tientallen vertegenwoordigers van de organisatoren.

Shenzhen Airlines maakt de rondvlucht tussen Shenzhen en Barcelona twee keer per week, op maandag en vrijdag. Vlucht ZH9066 van Barcelona naar Shenzhen vertrekt om 11:30 uur plaatselijke tijd en komt aan om 07:00 uur Beijing tijd, de terugvlucht ZH9065 vertrekt om 11:30 uur en komt aan om 08:05 uur.

Op deze nieuwe route is geïnvesteerd in de moderne Airbus A330, het passagiersvliegtuig met brede romp, waarmee iedereen een comfortabele reis kan maken.

Bovendien kunnen passagiers van deze vlucht gebruikmaken van transfers tussen steden, gratis doorreishotels, een snelle visumprocedure en andere exclusieve diensten.

Shenzhen Airlines werd in 1992 opgericht in Shenzhen, een van de kernsteden van de Guangdong-Hong Kong-Macao Greater Bay Area in China. Met 226 passagiersvliegtuigen van verschillende types is de vloot van Shenzhen Airlines de vijfde in China. Shenzhen Airlines heeft 15 vestigingen of bases verspreid over het hele land en vliegt nu meer dan 200 routes naar de belangrijkste bestemmingen in China en daarbuiten.

Shenzhen is een van de vijf grote luchthavens in China en een belangrijk vervoersknooppunt in de regio Azië-Stille Oceaan. Het speelt een belangrijke rol in de verbinding tussen China en andere landen.

In 2023 is het 50 jaar geleden dat Spanje en China diplomatieke betrekkingen aanknoopten en twee jaar geleden dat Barcelona en Shenzhen zustersteden werden. De nieuwe route vormt een praktische luchtbrug tussen de twee steden, die de samenwerking tussen de twee plaatsen en zelfs tussen de twee naties op het gebied van wetenschap, technologie, cultuur, toerisme en handel verder zal bevorderen.

De nieuwe route is na de eerste tussen Londen en Shenzhen de tweede directe vlucht van Shenzhen Airlines vanuit Europa. Shenzhen Airlines zal het routenetwerk in de nabije toekomst blijven uitbreiden.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Z. Pan info@xinhuaeurope.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr