16:29 uur 25-08-2023

Monaco zuivert Najib Mikati en familieleden van aantijgingen betreffende witwaspraktijken

MONACO–(BUSINESS WIRE)– Een onderzoek naar Najib Mikati en familie is afgerond, met als resultaat de afwijzing van alle aantijgingen en het sluiten van de zaak.

Na grondig onderzoek bevestigde de gerechtelijke politie van Monaco op 23 augustus dat er geen bewijs is van enige wanpraktijken met betrekking tot de beschuldigingen van het witwassen van geld dat meer dan drie jaar geleden zou hebben plaatsgevonden.

In een brief bevestigde Monaco’s plaatsvervangend procureur-generaal dat de zaak, die op 15 juli 2020 aan de gerechtelijke politie van Monaco was toevertrouwd, werd gesloten. Deze ontwikkeling bevestigt dat de onjuiste beschuldigingen en de ermee gepaard gaande speculatie ongegrond waren.

De familie Mikati had er altijd het volste vertrouwen in dat dit de bevinding zou zijn, omdat zij wisten dat deze aanklachten nergens op rustten.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Perscontact voor meer info:

Ziad S. Mikati

M: +961 3 380 333

E: ziadsmikati@gmail.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr