17:14 uur 22-08-2023

Internationale partner voor energiedisputen David Hesse vervoegt Hunton Andrews Kurth in Londen

LONDEN–(BUSINESS WIRE)– David Hesse, een advocaat voor energiedisputen die zich in zijn praktijk toespitst op processen en arbitragezaken in de olie- en gasindustrie met een sterke gerichtheid op Afrika, vervoegt Hunton Andrews Kurth LLP als partner in Londen.

Hesse adviseert landen en nationale olie- en gasbedrijven bij disputen, schikkingen en upstream activiteiten, maar ook bij internationale aanbestedingen, raffinaderijprojecten, uitbestedingsakkoorden en andere contracten in de petroleum- en petrochemische sector. Zijn praktijk omvat internationale commerciële arbitratagezaken in Engelstalige en Franstalige landen en staatsentiteiten in Noord-, Oost-, Midden- en West-Afrika.

Voorheen was Hesse partner bij Clyde & Co., maar nu treedt hij samen met Philip Mace, die al geruime tijd zijn collega en medewerker is, aan als de nieuwste aanwinsten van het team van Hunton Andrews Kurth, gevestigd in Londen. Mace, die eveneens onlangs bij het bedrijf kwam als partner van Clyde & Co., is een ervaren bedrijfsadvocaat wiens praktijk zich toespitst op energie- en upstream olie- en gastransacties.

“Robuuste wereldwijde vraag naar grootschalige energie- en infrastructuurprojecten en de natuurlijke proliferatie van geschillen die met deze ventures verband houden, blijven aan de grondslag liggen van de behoefte aan een sterke internationale arbitrage- en procespraktijk,” zegt Tom Taylor, die mee aan het hoofd staat van het geschillenteam van Hunton Andrews Kurth. “David is een voortreffelijke advocaat en zijn ervaring en vaardigheid om complexe internationale disputen aan te pakken, maken van hem een ideale aanvulling voor het team.”

Hesse heeft uitgebreide ervaring ten overstaan van internationale instellingen, waaronder de ICC (International Chamber of Commerce) en de ICSID (International Centre for Settlement of Investment Disputes). Een selectie van zijn opmerkelijke vertegenwoordigingen voordat hij zich bij het bedrijf voegde:

  • Advies verstrekt aan de regering van Tanzania en de TANESCO (Tanzanian Electric Supply Company Limited) als co-lead internationale adviseur samen met een lokaal bedrijf, in verband met aanverwante contract- en verdragsclaims (ICSID) van de Standard Chartered Bank.
  • Advies verstrekt aan de NNPC (Nigerian National Petroleum Corporation) en ondersteuning van de Nigeriaanse adviseur in verband met meer dan $1 miljard aan claims van CNOOC (China National Offshore Oil Corporation) en SAPETRO (South Atlantic Petroleum) onder een productiedelingsovereenkomst.
  • Advies verstrekt aan de regering van Algerije en Sonatrach in verband met parallelle procedures (ICSID en UNCITRAL) aangespannen door een olie- en gasexploratiebedrijf en een internationaal verzend- en logistiekbedrijf voor claims van meer dan $8 miljard in verband met de Algerijnse belasting op onverhoopte winsten.
  • Advies verstrekt aan de regering van Oeganda en de belastingdienst van Oeganda in verband met een claim van $405 miljoen van Heritage Oil (UNCITRAL) en een claim van $473 miljoen van Tullow Oil plc (ICSID) voor invordering van vermogenswinstbelasting onder een productiedelingsovereenkomst.
  • Advies verstrekt aan ZCCM Investment Holdings PLC in verband met $2 miljard aan claims van Vedanta Resources Holdings Limited (UNCITRAL) met betrekking tot Konkola Copper Mines plc in Zambia.

“De praktijk van David vult onze projecten in Londen en bedrijfsaanbiedingen aan, en versterkt onze internationaal erkende kracht in de energiesector,” zegt Ferdinand Calice, beheerspartner van het Londense kantoor van Hunton Andrews Kurth. “We zijn opgetogen dat we David bij ons bedrijf mogen verwelkomen.”

Hesse is een erkende advocaat in Chambers Global en Legal 500, maar ook eredocent bij de CEPMLP (Centre for Energy, Petroleum & Mineral Law and Policy) aan de Universiteit van Dundee en docent bij de CWC School for Energy. Hij is regelmatig woordvoerder op internationale arbitrage- en energieconferenties, waaronder Juris Conference, GAR Energy Disputes en GAR Live.

Hesse ontving zijn bachelordiploma aan de Universiteit van Cincinnati, zijn LLB (Maîtres) aan de Université de Paris – La Sorbonne, en zijn LLM aan de Columbia Law School.

De internationale arbitrage- en transnationale procespraktijk van Hunton Andrews Kurth vertegenwoordigt klanten over de hele wereld. We doen regelmatige arbitragezaken tussen investeerders en landen voor de ICSID (International Centre for Settlement of Investment Disputes), en commerciële arbitrages voor het Internationale arbitragehof van de ICC (International Chamber of Commerce), de LCIA (London Court of International Arbitration), de SIAC (Singapore International Arbitration Centre), het Permanent Hof van Arbitrage in Den Haag en de AAA (American Arbitration Association) en haar internationale afdeling, de ICDR (International Centre for Dispute Resolution). We werken eveneens met klanten in zaken die meerdere jurisdicties bestrijken, waarbij nauw wordt samengewerkt met adviseurs in lokale forums.

Over Hunton Andrews Kurth LLP

Met meer dan 900 advocaten in de Verenigde Staten, Azië, Europa en het Midden-Oosten, is Hunton Andrews Kurth LLP een internationaal bedrijf dat klanten van dienst is in een ruime waaier complexe transactionele, proces- en regelgevende zaken. Het bedrijf staat bekend om haar kracht in de energiesector, financiële diensten, vastgoedsector en de sector van retail en consumentenproducten, maar ook om haar aanzienlijke ervaring in meer dan 100 verschillende praktijkgebieden, waaronder privacy en cyberbeveiliging, intellectueel eigendom, milieu en fusies en overnames.

###

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

PR-afdeling

hak@theproffice.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr