12:47 uur 18-08-2023

GEDi Cube benoemt Dr Lester Russell tot Chief Medical Officer

Veteraan in de gezondheidszorg met AI-expertise zal van onschatbare waarde zijn nu het bedrijf overgaat naar de marktintroductiefase voor het AI/ML-platform

AMSTERDAM–(BUSINESS WIRE)– GEDi Cube, een AI/ML-platform dat differentiële moleculaire capaciteiten combineert met multi-omische analyse om kanker in het vroegste stadium op te sporen, is verheugd de benoeming van Dr Lester Russell als Chief Medical Officer aan te kondigen. Als doorgewinterde expert en leider op het gebied van klinische geneeskunde en digitale gezondheid, zal Lester verantwoordelijk zijn voor het leiden van de betrokkenheid van clinici, klinische validatie en klinische kwaliteitsborging terwijl GEDi Cube overgaat naar de test- en marktintroductiefase voor haar AI/ML platform.

“We zijn verheugd dat Lester zich bij ons voegt op dit kritieke moment in het leven van GEDi Cube”, zegt Craig Rhodes, Chief Executive Officer van GEDi Cube. “Zijn langdurige ervaring in de gezondheidszorgsector en zijn expertise in het gebruik van technologieën om de resultaten voor patiënten te verbeteren, zullen voor ons van onschatbare waarde zijn bij de ontwikkeling van onze oplossing voor de vroegtijdige opsporing van kanker en andere ziekten met behulp van AI en machine learning tools. We kijken ernaar uit om met hem samen te werken en we zijn er zeker van dat hij een positieve bijdrage zal leveren.”

Lester heeft meer dan 40 jaar ervaring in de klinische geneeskunde en 23 jaar in de digitale gezondheidszorg met ervaring variërend van senior functies in technologieorganisaties, de publieke sector en verschillende succesvolle start-ups. In zijn vorige functie bij IBM als Clinical Lead in Health & Life Sciences, Systems AI, bouwde hij twee jaar aan een nieuwe unit in kunstmatige intelligentie die zich richtte op de ontwikkeling van baanbrekende oplossingen.

Andere ervaring omvat leidinggevende functies in de gezondheidszorg en biowetenschappen bij Intel en Fujitsu. Bij Intel leverde Lester meerdere proof-of-concept onderzoeks- en ontwikkelingsprojecten af en hielp hij het verkoopteam om 150% van hun doelomzet te behalen. Bij Fujitsu hielp Lester bij het opzetten van een wereldwijde gezondheidszorggemeenschap voor alle bedrijven in de Fujitsu-groep, met meer dan 480 leden.

“Ik ben verheugd en vereerd dat ik het team van GEDi Cube kom versterken om de strijd tegen kanker en andere ziekten te bevorderen met behulp van nieuwe technologieën zoals kunstmatige intelligentie en celtherapieën”, zegt Dr. Lester Russell, Chief Medical Officer van GEDi Cube. “Verbeterde detectie en monitoring van ziekten zoals kanker is de volgende grote grens in de gezondheidszorg en het potentieel om technieken zoals machine learning te gebruiken om de overlevingskansen te verbeteren is enorm opwindend.

“Ik ben ook enthousiast over de geplande fusie tussen GEDi Cube en Renovaro, wat zal betekenen dat hun eigen celtherapie kan worden geïnformeerd en verfijnd door de inzichten die zijn verkregen uit het machine-learningplatform van GEDi Cube. Dit is echt een nieuwe en veelbelovende methode om een doelgericht, specifiek en effectief kankervaccin aan te bieden in de strijd tegen kanker en mogelijk ook andere ziekten.”

GEDi Cube biedt een eigen tool die genetica analyseert met behulp van verklaarbare AI (XAI) om een vroege en nauwkeurige kankerdiagnose te kunnen stellen. Het multi-omics platform zoekt naar individuele biomarkers die zelfs aanwezig zijn in asymptomatische patiënten, in een proces waarbij ook biomarkerpanels worden gedolven.

Het bedrijf heeft zowel technische als klinische validatie van cohorten voor longkanker. GEDi Cube heeft in silico gevalideerde biomarkerpanels voor 13 soorten kanker en, via zijn geavanceerde AI/Machine Learning-platform met toegang tot enorme hoeveelheden gegevens, hebben zijn dataminingtechnieken geresulteerd in de ontwikkeling van meer dan 2.600 eigen biomarkerpanels.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

GEDi Cube
Karen Brink, Chief Growth Officer

pr@gedicube.com

Gracechurch Group
Harry Chathli, Claire Norbury

+44 (0)204 582 3500

gedicube@gracechurchpr.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr