20:38 uur 16-08-2023

De oprichters van Prytania Media onthullen twee extra AAA-studio’s

Veteranen uit de industrie van Warner Brothers, 343 Industries, ArenaNet, Blizzard, Undead Labs en meer sluiten zich aan bij Prytania Media’s nieuwe studio’s, Fang & Claw en Dawon Entertainment

NEW ORLEANS–(BUSINESS WIRE)– Jeff Strain (medeoprichter ArenaNet, medeoprichter Undead Labs, Crop Circle Games, Possibility Space, medeoprichter en voorzitter van Studios, Prytania Media) en Annie Delisi Strain (medeoprichter Undead Labs, Crop Circle Games, Possibility Space, medeoprichter en CEO van Prytania Media) kondigen met trots twee AAA-uitbreidingen aan voor de Prytania Media-studiofamilie.

Fang & Claw creëert de volgende evolutie van fantasy vechtsporten voor de snelgroeiende competitieve speelmarkt. Met een seed-investering van $ 3 miljoen door Transcend Fund, is de studio opgebouwd rond een veteraan team, waaronder:

  • Jeremy Gaffney, Studio Head (medeoprichter van Turbine Entertainment, senior directeur bij Blizzard Entertainment)
  • Fleur Marty, uitvoerend producent (uitvoerend producent bij WB Games Montreal)
  • Chris Venturini, creatief directeur (Animation Director bij ArenaNet, Gameplay Lead bij Undead Labs)
  • Horia Dociu, Art Director (Studio Art Director bij 343 Industries en Sucker Punch Productions)
  • Ben Scott, technisch directeur (technisch directeur en CTO van Undead Labs)

Dawon Entertainment sluit zich aan bij Prytania Media als onze eerste aangekondigde studio voor opkomende markten, gevestigd in Bangalore, India. Onder leiding van studiodirecteur en bekroond gameontwerper Whitney Beltran, bouwt Dawon cultuurgerichte games door Indiase ontwikkelaars voor Indiase gamers, waarbij de fascinerende folklore, kunst, muziek en geavanceerde technologiesector van India worden omarmd.

Fang & Claw en Dawon Entertainment sluiten zich aan bij de zusterstudio’s Possibility Space en Crop Circle Games onder het label Prytania Media Studios.

Over Prytania Media

Prytania Media is in 2021 opgericht door Annie Delisi Strain en Jeff Strain als een onafhankelijke, particuliere portefeuille van geselecteerde AAA-ontwikkelingsstudio’s die zich richten op het maken van innovatieve nieuwe games op wereldwijde schaal. Prytania Media heeft momenteel meer dan 150 medewerkers in dienst voor game-ontwikkeling, zakelijke activiteiten en ondersteuning over de hele wereld. Daarnaast werft, traint en werft Prytania Media actief mensen uit minder bevoorrechte/verwaarloosde milieus in onze studiofamilie via onze programma’s Mosaic Initiative en Prytania Media Scholars.

Over Crop Circle Games

Crop Circle Games is in 2021 opgericht als een Prytania Media-studio en wordt gesteund door initiële investeringen van in totaal $ 23 miljoen. Crop Circle Games definieert de volgende generatie verhalende sandboxgames voor een wereldwijde community van gamers.

Over Possibility Space

Possibility Space is in 2021 opgericht door Transcend Fund als een Prytania Media-studio met een initiële investering van $ 3 miljoen en in een ontwikkelingspartnerschap met een grote uitgever. Het biedt een wereldwijde gemeenschap van makers een ambitieus nieuw sociaal rollenspelplatform.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Vragen voor de media:

Elise Favis // Prytania Media

elise@prytania.co

Check out our twitter: @NewsNovumpr