20:06 uur 11-08-2023

CAS en Molecule.one kondigen een strategische samenwerking aan om het ontdekken van geneesmiddelen in de versnelling te zetten

Beide organisaties bundelen hun krachten op zoek naar baanbrekende AI-gebaseerde oplossingen voor de efficiënte planning van chemische synthese waarmee nieuwe geneesmiddelen sneller kunnen worden ontwikkeld.

COLUMBUS, Ohio & WARSCHAU, Polen–(BUSINESS WIRE)– CAS, een divisie van de American Chemical Society die gespecialiseerd is in oplossingen voor wetenschappelijke informatie, en Molecule.one, toonaangevend op het gebied van biotechnologische wetenschappen en AI-gebaseerde oplossingen voor medicinale chemie, zijn een strategische samenwerking aangegaan. De combinatie heeft als doel gezamenlijk computerondersteunde technieken te ontwikkelen voor het ontwerp en de synthese van geneesmiddelen om sneller baanbrekende wetenschappelijke resultaten te leveren in vroege stadia van de ontdekking van geneesmiddelen en chemici te helpen bij het vinden van nieuwe kleine moleculen.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20230811473292/nl/

Door gebruik te maken van hun bestaande technologieën en expertise, waaronder Molecule.one’s eigen generatieve deep learning-modellen en syntheseplanningsplatform met chemist-first UI, en de verzameling van chemische reactie-inhoud van wereldklasse en diepgaande kennis van de industrie waarover CAS beschikt, zullen de twee organisaties samenwerken om oplossingen voor een efficiënte en innovatieve chemische syntheseplanning te verbeteren en te ontwikkelen.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

CAS – Zornitsa Ivanova, mob. +1 312-806-3983, e-mail: zivanova@cas.org
Molecule.one – Alicja Górka-Pruszczak, mob. +48 690 194 094, e-mail: alicja.gorka@big-picture.pl

Check out our twitter: @NewsNovumpr