20:37 uur 09-08-2023

AI-bedrijf GEDi Cube en Renovaro Biosciences kondigen een bindende, exclusieve intentieverklaring aan om te fuseren en zo de strijd tegen kanker te versnellen

Geavanceerde AI/machine learning-technologie met validatie bij mensen voor vroege diagnose van longkanker

  • In silico detectie voor 12 extra kankersoorten, waaronder alvleesklier
  • Meer dan 2.600 eigen biomarkerpanelen
  • Breidt zich snel uit naar andere kankersoorten en ziekten

Innovatief biotechnologiebedrijf met veelbelovende resultaten op het gebied van alvleesklierkanker zal naar verwachting medio 2024 beginnen met onderzoeken op mensen voor verschillende uitdagende vaste tumoren

Combinatie creëert potentieel multiplicatoreffect voor snellere diagnose, effectievere therapie en precisie, in silico ontdekking van geneesmiddelen

LOS ANGELES EN AMSTERDAM–(BUSINESS WIRE)– Renovaro BioSciences Inc. (NASDAQ: RENB) (voorheen NASDAQ: ENOB), een geavanceerd, preklinisch biotechnologiebedrijf op het gebied van cel-, gen- en immuuntherapie gericht op vaste tumoren met een korte levensverwachting, heeft een bindende, exclusieve intentieverklaring getekend om een dochteronderneming te fuseren met het geavanceerde AI-bedrijf GEDi Cube Intl Ltd. (voorheen GEDi Cube Intl Ltd.). Het gecombineerde bedrijf heeft als doel de diagnose te versnellen, de effectiviteit van behandelingen te verbeteren, nieuwe therapieën te ontdekken en de toegang tot levensreddende technologieën voor kanker en andere ziekten uit te breiden.

“Ik heb het voorrecht gehad om leiding te geven aan life sciences groepen bij Intel, Oracle en recentelijk NVIDIA”, zegt Craig Rhodes, CEO van GEDi Cube International Ltd. “Maar de opmerkelijk innovatieve technologie van GEDi Cube die in bijna tien jaar is ontwikkeld, heeft al eerdere diagnoses van longkanker bij mensen gevalideerd in een vooraanstaand academisch ziekenhuis en de technologie voor 12 andere kankersoorten gecreëerd, waaronder alvleesklier- en borstkanker, wat erg inspirerend en spannend is.”

“We breiden onze technologieën snel uit naar andere kankersoorten en ziekten,” voegde Rhodes eraan toe. “Ik geloof dat het verenigen met de potentiële vaste tumor therapieën van Renovaro BioSciences niet alleen synergetisch is. Het kan ook een multiplicatoreffect creëren om de diagnose te versnellen, de resultaten van de behandeling te verbeteren en ontdekkingen te doen, in siliconieuwe therapieën om vele levens te verbeteren.”

“Renovaro, Latijn voor ‘vernieuwing’, vertegenwoordigt de missie van ons bedrijf,” zei Renovaro Biosciences CEO Dr. Mark Dybul. “Onze geavanceerde cel-, gen- en immuuntherapietechnieken zijn ontworpen om de natuurlijke tumorbestrijdingsmechanismen van het lichaam nieuw leven in te blazen. Ik geloof dat het bundelen van de krachten met GEDi Cube de effectiviteit van onze komende proeven kan verbeteren en de ontdekking van nieuwe behandelingsmethoden kan versnellen, waardoor onze levensreddende technologie voor meer kankerpatiënten beschikbaar wordt en er nieuwe hoop voor hen en hun families ontstaat,” voegde Dr. Dybul toe.

Hoewel de huidige resultaten van Renovaro gericht zijn op alvleesklierkanker, is het bedrijf van plan om andere vaste tumoren met een korte levensverwachting op te nemen in de eerste Fase I/IIa-studies bij mensen die medio 2024 van start moeten gaan. Het aantal gevallen van deze kankersoorten en andere ernstige gezondheidsproblemen neemt snel toe naarmate de bevolking ouder wordt. Als een concreet voorbeeld van een potentieel multiplicatoreffect kan de AI-technologie van GEDi Cube het gecombineerde bedrijf mogelijk in staat stellen om aankomende onderzoeken bij mensen te richten op de kankersoorten die het meest waarschijnlijk reageren op therapie, de database met belangrijke markers voor eerdere diagnose en ziekteprogressie uit te breiden en nieuwe generaties van Renovaro’s behandelingsaanpak en geheel nieuwe therapieën te ontdekken.

Dr. Anahid Jewett is een vooraanstaand onderzoeker op het gebied van kankerimmunotherapie aan de UCLA die onafhankelijke, cruciale studies heeft uitgevoerd met de technologie van Renovaro in verschillende diermodellen. Ze heeft consequent 80% tot 90% reductie in grootte en gewicht van de alvleeskliertumor aangetoond die gecorreleerd was met een significante verbetering van belangrijke aspecten van de immuunrespons. “Na tientallen jaren als wetenschapper te hebben gezocht naar de beste manieren om laboratoriumstudies te vertalen naar levensreddende behandelingen, ben ik erg enthousiast over de mogelijkheden om geavanceerde AI te combineren met een aantal van de meest veelbelovende resultaten die we hebben gezien in onze alvleesklierkankermodellen met de technologie van Renovaro,” zei Dr. Jewett. “Voor mij is dit de toekomst van de geneeskunde.”

TOEKOMSTGERICHTE VERKLARING

Verklaringen in dit persbericht die niet strikt historisch van aard zijn, zijn toekomstgerichte verklaringen. Deze verklaringen zijn slechts voorspellingen op basis van de huidige informatie en verwachtingen en brengen een aantal risico’s en onzekerheden met zich mee, inclusief maar niet beperkt tot het succes of de werkzaamheid van onze pijplijn. Alle verklaringen die geen historische feiten zijn, zijn op de toekomst gerichte verklaringen, die te herkennen zijn aan het gebruik van op de toekomst gerichte terminologie, zoals “gelooft”, “plant”, “verwacht”, “beoogt”, “is van plan”, “potentieel” of soortgelijke uitdrukkingen. Daadwerkelijke gebeurtenissen of resultaten kunnen wezenlijk verschillen van die voorspeld worden in dergelijke verklaringen vanwege verschillende onzekerheden, zoals uiteengezet in Renovaro BioSciences Inc. (NASDAQ: RENB) meest recente jaarverslag op formulier 10-K ingediend bij de SEC. Lezers worden gewaarschuwd niet overmatig te vertrouwen op deze toekomstgerichte verklaringen, die alleen gelden op de datum hiervan. Alle toekomstgerichte verklaringen worden in hun geheel gekwalificeerd door deze waarschuwende verklaring en Renovaro Biosciences, Inc. neemt geen verplichting op zich om deze aandeelhoudersbrief te herzien of bij te werken om gebeurtenissen of omstandigheden na de datum hiervan te weerspiegelen.

Ga voor meer informatie over Renovaro Biosciences Inc. naar hun website op www.renovarobio.com.

Ga voor meer informatie over GEDi Cube Intl LTD naar hun website op www.gedicube.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Renovaro Biosciences

Renovaro perscontact

ir@renovarobio.com

GEDi Cube
Karen Brink, Chief Growth Officer

pr@gedicube.com

Gracechurch Group (voor GEDi Cube)
Harry Chathli, Claire Norbury

+44 (0)204 582 3500

gedicube@gracechurchpr.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr