15:46 uur 03-08-2023

Polars DataFrame-bibliotheek haalt startkapitaal binnen van Bain Capital Ventures

Het team met MIT-licentie zet de bouw van Polars voort en verwerkt bedrijfsgegevens op elke schaal

AMSTERDAM–(BUSINESS WIRE)– Vandaag kondigde Polars, de op Rust gebaseerde DataFrame-bibliotheek voor datawetenschappers en -technici, een startkapitaal van US$ 4 miljoen aan, onder leiding van Bain Capital Ventures (BCV), met deelname van individuele investeerders. De financiering zal worden gebruikt om het team uit te breiden en een rekenplatform te bouwen, zodat Polars efficiënt op elke schaal kan draaien.

Oprichter Ritchie Vink startte het Polars-project met als doel krachtige wetenschappelijke en numerieke gegevensverwerking op de laptop te krijgen. Polars stelt datawetenschappers en ingenieurs in staat om grote DataFrames te analyseren zonder een gedistribueerd rekencluster op te zetten en te onderhouden. Polars is vandaag een van de snelste DataFrame-bibliotheken in de sector en een van de snelst groeiende dataverwerkingsprojecten op GitHub.

“Polars zorgt ervoor dat datawetenschappers en engineers zich meer kunnen richten op hun code en minder op de infrastructuur,” zegt Slater Stich, Partner bij BCV. “Historisch gezien worden datateams geconfronteerd met een grote sprong in complexiteit van de infrastructuur, op het moment dat de DataFrames waarmee ze werken groter worden dan een paar gigabytes. Polars geeft deze teams een krachtige bibliotheek die veel grotere datasets aankan, zelfs op een enkele node. Polars is eenvoudig te implementeren voor databeoefenaars die al bekend zijn met Pandas of R DataFrames.”

Het bedrijf, opgericht door de bedenker van Polars en machine learning engineer Ritchie Vink en zijn medeoprichter Chiel Peters, voormalig CTO bij Xomnia, zal worden gebouwd rond het open source Polars-project. Het bevorderen van de schaalbaarheid en interoperabiliteit van Polars in bedrijfsomgevingen zal hierbij centraal staan.

“Wat begon als een hobbyproject van mij in 2020 is boven mijn verwachtingen uitgegroeid, dankzij de opensourcecommunity,” aldus Vink. “Met de steun van onze investeerders en onze gemeenschap gaan we ons nu richten op het aanbieden van beheerde omgevingen, het verbeteren van cloudconnectors en het ondersteunen van de vele bedrijven die Polars al gebruiken.”

Het opensourcesysteem van Polars is MIT-gelicenseerd en het bedrijf zal de opensourceontwikkeling van Polars blijven sponsoren en versnellen. Als u een ervaren Rust-ontwikkelaar bent met interesse in het bouwen van databases of het schrijven van snelle software, neem dan contact op met het bedrijf via hr@Polars.tech.

Over Polars

Polars is de op Rust gebaseerde DataFrame-bibliotheek voor datawetenschappers en ingenieurs, die dataverwerking op elke schaal mogelijk maakt. Polars is opgericht in Amsterdam door Ritchie Vink en Chiel Peters. Voor meer informatie: https://www.pola.rs/.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Angela D’Arcy

adarcy@baincapital.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr