23:13 uur 03-08-2023

Britse overheidssubsidie maakt 33 miljoen pond vrij en investeert met Kindeva Drug Delivery in groenere inhalatietoekomst

WOODBURY, Minn. & ST. LOUIS–(BUSINESS WIRE)– Kindeva Drug Delivery (Kindeva), een vooraanstaande wereldwijde contractontwikkelings- en productieorganisatie (CDMO) voor medicijnlevering, heeft aangekondigd dat het bedrijf een subsidie heeft ontvangen van het Life Sciences Innovation Manufacturing Fund (LSIMF) van de Britse overheid, waarmee samen met Kindeva een investering van £ 33 miljoen vrijkomt om de productie en duurzaamheid van inhalatoren te verbeteren. Dankzij de gecombineerde financiering heeft Kindeva meer mogelijkheden en capaciteit om de volgende generatie groene dosisinhalatoren (pMDI’s) te produceren en om steeds evoluerende therapieën voor ademhalingsaandoeningen wereldwijd te blijven leveren.

“De co-investering van publieke en private fondsen creëert talloze nieuwe kansen voor Kindeva-collega’s in het Verenigd Koninkrijk, omdat de ontwikkeling en productie van complexe inhalatieproducten aanzienlijke technische en regelgevende expertise vereisen”, aldus David Stevens, Global Chief Commercial Officer bij Kindeva.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Lindsey Langemeier

+1 402-405-4269

lindsey@scorrmarketing.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr