16:49 uur 01-08-2023

Energy Vault kondigt de ingebruikname aan van ‘s werelds eerste EVx™ Gravity Energy Storage System

Nadat de kritieke vermogenselektronische componenten mechanisch waren voltooid, begon de ingebruikname van de nieuw gebouwde EVx zoals gepland in juni en zal naar verwachting in het vierde kwartaal van dit jaar volledig zijn aangesloten op het lokale openbare elektriciteitsnet

Het systeem wordt ‘s werelds eerste commerciële zwaartekracht-energieopslagsysteem op grid-schaal dat een zuiniger, schaalbaarder en duurzamer alternatief biedt voor bestaande gepompte waterkrachtcentrales die momenteel ongeveer 90% van alle energieopslagcapaciteit wereldwijd vertegenwoordigen

Het 25 MW EVx-systeem, gebouwd net buiten Shanghai naast een windturbinepark, zal een van de grootste langdurige energieopslagsystemen ter wereld zijn

LUGANO, Zwitserland & WESTLAKE VILLAGE, Calif.–(BUSINESS WIRE)– Energy Vault Holdings, Inc. (NYSE: NRGV) (“Energy Vault” of het “Bedrijf”), een leider in duurzame oplossingen voor energieopslag op netschaal, heeft vandaag aangekondigd, samen met haar partners Atlas Renewable en China Tianying (CNTY) , dat ‘s werelds eerste EVx™ zwaartekracht-energieopslagsysteem (GESS) op rasterschaal de eerste inbedrijfstellingsfasen is ingegaan.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20230801692474/nl/

Energy Vault kondigt de ingebruikname aan van 's werelds eerste EVx™ Gravity Energy Storage System (Foto: Business Wire)

Energy Vault kondigt de ingebruikname aan van ‘s werelds eerste EVx™ Gravity Energy Storage System (Foto: Business Wire)

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Energy Vault
Investors

energyvaultIR@icrinc.com

Media

media@energyvault.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr