15:26 uur 27-07-2023

Matheson ondertekent contract voor de levering van zuurstof voor de DAC-vestiging van 1PointFive

~DAC potentieel voor koolstofneutraliteit~

TOKIO–(BUSINESS WIRE)– Nippon Sanso Holdings Corporation (“NSHD”, voorzitter CEO: Toshihiko Hamada) kondigt hierbij aan dat Matheson Tri-Gas, Inc. (“Matheson”, met hoofdzetel in Texas, in de Verenigde Staten), het bedrijf van NSHD dat in de V.S. actief is, met 1PointFive een akkoord voor levering van gas heeft afgesloten om zuurstof te leveren aan de eerste DAC-vestiging (Direct Air Capture*) van het bedrijf in Texas. Deze vestiging zal instaan voor de afvang, het gebruik en de opslag van koolstof.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20230726202413/nl/

DAC Flow Chart (Graphic: Business Wire)

DAC Flow Chart (Graphic: Business Wire)

Matheson zal investeren in een luchtscheidingseenheid en die tot stand brengen om zuurstof te leveren aan “Stratos”, de DAC-vestiging van 1PointFive die momenteel in opbouw is in Ector County, Texas. Tijdens het DAC-proces wordt zuurstof gebruikt om een zuivere CO2-stroom te produceren, die vervolgens in geologische reservoirs wordt opgeslagen.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Nippon Sanso Holdings Corporation
Public Relations

+81-3-5788-8513

Nshd.Info@nipponsanso-hd.co.jp

Check out our twitter: @NewsNovumpr