12:25 uur 24-07-2023

Alnylam kondigt partnerschap met Roche aan om samen zilebesiran te ontwikkelen en op de markt te brengen, een RNAi therapeutisch middel voor onderzoek ter behandeling van hypertensie bij patiënten met groot cardiovasculair risico

– Partnerschap combineert de voortrekkersrol van Alnylam in RNAi therapeutische middelen met Roche’s bewezen track-record van succesvolle ontwikkeling en lancering van innovatieve geneesmiddelen over de hele wereld –

– Zilebesiran vormt een potentieel transformatieve aanpak om CV-morbiditeit en -mortaliteit te verminderen bij hypertensiepatiënten met een groot cardiovasculair risico door de bloeddruk drastisch en duurzaam te verlagen –

– Alnylam ontvangt een vooruitbetaling van $310 miljoen en komt in aanmerking om mijlpalen te behalen op gebied van ontwikkeling, regelgeving en verkoop, inclusief aanzienlijke mijlpalen op korte termijn, voor een potentiële dealwaarde tot $2,8 miljard, evenals een gelijk aandeel in de winst en het verlies in de Verenigde Staten en royalties op de netto omzet buiten de V.S. –

– Alnylam zal het gezamenlijke klinische ontwikkelingsplan leiden voor de eerste indicatie, inclusief de proef voor cardiovasculaire resultaten, waarbij de ontwikkelingskosten door beide bedrijven gedeeld worden gedragen –

– Alnylam en Roche zullen zilebesiran gezamenlijk in de Verenigde Staten op de markt brengen, terwijl Roche de exclusieve rechten krijgt om zilebesiran buiten de Verenigde Staten op de markt te brengen –

Alnylam host de conference-call vandaag, maandag 24 juli om 08:00 a.m. ET om de samenwerking te bespreken –

CAMBRIDGE, Mass.–(BUSINESS WIRE)– Alnylam Pharmaceuticals, Inc. (Nasdaq: ALNY), het vooraanstaande bedrijf op gebied van RNAi therapeutische middelen, kondigde vandaag aan dat het een strategisch akkoord met Roche heeft gesloten voor de ontwikkeling en de marktintroductie van zilebesiran, Alnylam’s RNAi-therapeutisch middel voor onderzoek ter behandeling van hypertensie, dat momenteel in ontwikkelingsfase 2 is.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Alnylam Pharmaceuticals, Inc.

Christine Regan Lindenboom

(investeerders en media)

+1-617-682-4340

Josh Brodsky

(investeerders)

+1-617-551-8276

Check out our twitter: @NewsNovumpr