20:29 uur 20-07-2023

Lattice breidt softwareportfolio uit met een stack voor de Lattice Drive-oplossing om de ontwikkeling van applicaties voor de automobielsector te versnellen

Nieuwe stack staat in voor infotainment connectiviteit en verwerking, flexibele ADAS en zonale overbrugging op laag vermogen —

HILLSBORO, Ore.–(BUSINESS WIRE)– Lattice Semiconductor (NASDAQ: LSCC), leider op gebied van programmeerbare systemen op laag vermogen, stelde vandaag de stack voor de Lattice Drive™-oplossing op de markt voor, om de versnelde ontwikkeling van geavanceerde, flexibele automobielsysteemontwerpen en applicaties te bevorderen. Met het oog op de uitbreiding van de stack-portfolio voor applicatiespecifieke softwareoplossingen van het bedrijf naar de automobielmarkt, is Lattice Drive ontworpen voor voertuigapplicaties zoals infotainment display connectiviteit in voertuigen en gegevensverwerking, ADAS-sensor (Advanced Driver Assistance Systems) overbrugging en verwerking, en zonale overbruggingsapplicaties op laag vermogen voor bewaking van de bestuurder, de cabine en het voertuig.

“De automobielsector evolueert snel en auto’s worden intelligenter dan ooit tevoren, met nieuwe technologische snufjes, met name met zonale architecturen die gevarieerde sensoren en displays in alle voertuigmodellen vereisen. Fabrikanten hebben nu meer dan ooit oplossingen nodig die hen in staat stellen om te innoveren en tegelijk flexibiliteit voor toekomstige updates te behouden,” zegt Bob O’Donnell, voorzitter en hoofdanalist bij TECHnalysis Research. “De softwareoplossingen van Lattice bieden hun klanten een belangrijk voordeel en maken het voor hen makkelijker om de kleine, schaalbare FPGA’s op laag vermogen van Lattice te integreren in heel wat applicaties, nu ook met geavanceerde oplossingen voor de automobielsector.”

“Van in het begin in uw proces voor applicatieontwerp omvattende softwareoplossingen combineren is van cruciaal belang om de marktintroductietijd te versnellen,” zegt Esam Elashmawi, hoofd strategie- en marketingverantwoordelijke bij Lattice Semiconductor. “We zijn bijzonder opgetogen met de voorstelling van onze zesde stack voor applicatiespecifieke softwareoplossingen: de Lattice Drive, die instaat voor geavanceerde applicatiefuncties voor de automobielsector om het voor onze klanten makkelijker dan ooit te maken om innovatieve ervaringen in een voertuig te ontwikkelen op basis van onze FPGA-oplossingen op laag vermogen.”

De initiële release van Lattice Drive richt de aandacht op infotainment display connectiviteit in het voertuig en gegevensverwerking, en biedt:

 • Geavanceerde displayconnectiviteit en verwerking

  • Mogelijkheid voor schaalbaarheid met meerdere resoluties en ondersteuning van displaygroottes tot 4K
  • Ondersteuning van DisplayPort tot HBR 3 bij 8.1 Gbps per kanaal
  • Beeld-/videoverbetering met een schaalbare ‘full array’ lokale dimoplossing
 • Connectiviteit voor meerdere displays

  • Overbrugging van meerdere displays, met tot 1.5X snellere DisplayPort-interface dan apparaten van de concurrentie in een gelijkaardige klasse
 • Efficiënte gegevensverwerking

  • Mogelijkheid voor verwerking of coverwerking van gegevens om de CPU te ontlasten, met tot 75% lager vermogen dan apparaten van de concurrentie in een gelijkaardige klasse

De stack voor de Lattice Drive-oplossing biedt omvattende, applicatiespecifieke oplossingen die referentieplatformen en -ontwerpen, demo’s, IP-bouwblokken en FPGA-ontwerptools combineren om de ontwikkeling van klantspecifieke applicaties en de marktintroductietijd te versnellen. De oplossingenstackportfolio van Lattice omvat oplossingen voor marktapplicaties inclusief AI met Lattice sensAI™, ingebedde visie met Lattice mVision™, in de fabriek ingestelde automatisering met Lattice Automate™ , Platform Firmware Resiliency Root of Trust met Lattice Sentry™, 5G ORAN-ontwikkeling met Lattice ORAN™, en voortaan ook geavanceerde, aanpasbare voertuigdesigns met Lattice Drive.

Voor meer info over de hiervoor vermelde technologieën surft u naar:

Over Lattice Semiconductor

Lattice Semiconductor (NASDAQ: LSCC) is de leider op het gebied van laagvermogen programmeerbare systemen. Wij lossen netwerkproblemen van klanten op, van de Edge tot de Cloud, in de groeiende communicatie-, computer-, industriële, auto- en consumentenmarkten. Dankzij onze technologie, langdurige relaties en inzet voor ondersteuning van wereldklasse kunnen onze klanten snel en gemakkelijk innovatie invoeren om een slimme, veilige en verbonden wereld te creëren.

Voor meer info over Lattice surft u naar www.latticesemi.com. U kunt ons ook volgen via LinkedIn, Twitter, Facebook, YouTube, WeChat, of Weibo.

Lattice Semiconductor Corporation, Lattice Semiconductor (& design) en specifieke productaanduidingen zijn geregistreerde handelsmerken of handelsmerken van Lattice Semiconductor Corporation of van haar dochterondernemingen in de Verenigde Staten en/of andere landen. Het gebruik van het woord “partner” impliceert geen wettelijk partnerschap tussen Lattice en enige andere entiteit.

ALGEMENE KENNISGEVING: Andere in dit bericht gebruikte productnamen dienen uitsluitend ter identificatie en kunnen handelsmerken zijn van hun respectieve houders.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

MEDIACONTACTPERSOON:
Sophia Hong

Lattice Semiconductor

503-268-8786

Sophia.Hong@latticesemi.com

INVESTEERDERSCONTACTPERSOON:
Rick Muscha

Lattice Semiconductor

408-826-6000

Rick.Muscha@latticesemi.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr