18:29 uur 20-07-2023

KnowBe4 en de familie Mitnick brengen een eerbetoon aan het leven en de nalatenschap van Kevin Mitnick

Kevin David Mitnick overleed op 59-jarige leeftijd na een strijd van een jaar tegen kanker

TAMPA BAY, Fla. & LAS VEGAS–(BUSINESS WIRE)– De familie Mitnick en KnowBe4 kondigen het overlijden aan van Kevin Mitnick op 59-jarige leeftijd, na een strijd van 14 maanden tegen alvleesklierkanker. Kevin heeft meer dan een jaar dapper gestreden en overleed vredig op zondag 16 juli 2023.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20230720134983/nl/

Kevin David Mitnick, 59, has passed away following a year long battle with cancer (Photo: Business Wire)

Kevin David Mitnick, 59, has passed away following a year long battle with cancer (Photo: Business Wire)

Kevin blijft in ieders geheugen gegrift als “de beroemdste hacker ter wereld” en stond bekend om zijn intelligentie, humor en buitengewone bekwaamheid om met technologie om te gaan, alleen overtroffen door zijn talent als de originele “social engineer”. Wat nog belangrijker is, was dat Kevin een liefhebbende, trouwe echtgenoot was voor zijn vrouw Kimberley, die hem met grote toewijding bijstond tijdens zijn strijd tegen kanker. Kimberley verwacht later dit jaar de komst van het eerste kindje van dit koppel.

In November 2011 werd Kevin Chief Hacking Officer en gedeeltelijke eigenaar van KnowBe4, opgericht door zijn boezemvriend en handelspartner Stu Sjouwerman. Die gaf als commentaar: “Kevin was voor mij en velen van ons hier bij KnowBe4 een dierbare vriend. Hij is werkelijk een groot licht in de ontwikkeling van de cyberbeveiligingssector, maar Kevin was vooral gewoon een fantastische persoonlijkheid. We zullen hem allemaal hard missen.”

Op 1 augustus 2023 wordt een herdenking voor Kevin gehouden in Las Vegas, waar hij naast zijn moeder en grootmoeder op een plaatselijke Joodse begraafplaats zal worden begraven, volgens zijn laatste wensen. De details over de herdenking worden binnenkort aangekondigd, samen met alle nodige gegevens zodat zijn vele vrienden en collega’s de plechtigheid virtueel kunnen bijwonen.

Gelieve voor meer info contact op te nemen met Kathy Wattman via pr@knowbe4.com | 727-474-9950.

Over KnowBe4

KnowBe4, de provider van ’s werelds grootste training- en gesimuleerde phishing-platform voor beveiligingsbewustzijn, wordt wereldwijd door meer dan 60.000 organisaties gebruikt. Het bedrijf KnowBe4 werd opgericht door IT- en gegevensbeveiligingsspecialist Stu Sjouwerman en helpt organisaties om het menselijke element van beveiliging aan te pakken door het bewustzijn rond ransomware, CEO-fraude en andere tactieken van social engineering aan te sturen via een aanpak van de nieuwe school wat betreft bewustzijnstraining inzake beveiliging. Kevin Mitnick, een internationaal erkende cyberbeveilgingsspecialist en KnowBe4’s Chief Hacking Officer, hielp om de KnowBe4-training te ontwikkelen op basis van zijn goed gedocumenteerde social engineering tactieken. Tienduizenden organisaties vertrouwen op KnowBe4 om hun eindgebruikers te mobiliseren als hun laatste defensielinie.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Gelieve voor meer info contact op te nemen met Kathy Wattman via pr@knowbe4.com | 727-474-9950.

Check out our twitter: @NewsNovumpr