20:38 uur 19-07-2023

Intel Capital en Khosla Ventures leiden investering van $ 27 miljoen in SiPhox® Health om testen van gezondheid te transformeren

Siliciumfotonische chips vergroten de toegang tot gezondheidszorg

BURLINGTON, Mass.–(BUSINESS WIRE)– SiPhox Health, de leider in het bouwen van de volgende generatie thuisgezondheidstesten van laboratoriumkwaliteit met siliciumfotonica, heeft $ 27 miljoen aan financiering opgehaald, waaronder een Seed-financiering van $ 10 miljoen en een Serie A-ronde van $ 17 miljoen. De Serie A-ronde werd geleid door Intel Capital met deelname van Khosla Ventures, Kortex Ventures, Alumni Ventures, Metaplanet, Shorewind Capital, LongeVC, Overlap Holdings en Duke Capital Partners. De Seed-financiering werd geleid door Khosla Ventures en Y Combinator met deelname van onder andere Metaplanet, Massachusetts Manufacturing Innovation Initiative, Rsquared, Vituity, Paul Buchheit, Balaji Srinivasan, Bob Lee en Longevity Tech Fund. De Managing Director van Intel Capital, Srini Ananth, zal ook toetreden tot de Raad van Bestuur van SiPhox Health om de groei van het bedrijf verder te versnellen.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20230719925564/nl/

SiPhox Health co-founders standing in the SiPhox Health biochip pilot line and lab space. CEO Diedrik Vermeulen (right) is holding a 12" silicon photonics wafer with SiPhox's sensor chips and CPO Michael Dubrovsky (left) is holding the SiPhox Home device. (Photo: Business Wire)

SiPhox Health co-founders standing in the SiPhox Health biochip pilot line and lab space. CEO Diedrik Vermeulen (right) is holding a 12″ silicon photonics wafer with SiPhox’s sensor chips and CPO Michael Dubrovsky (left) is holding the SiPhox Home device. (Photo: Business Wire)

Zes op de tien Amerikanen leven met een chronische ziekte. Toegang tot goedkope, gemakkelijke gezondheidstesten kan helpen deze aandoeningen te voorkomen en te beheersen, het leven van patiënten te verbeteren en veel innovaties in de gezondheidszorg mogelijk te maken die door bestaande testbenaderingen worden belemmerd. Als reactie op deze crisis hadden de MIT-wetenschappers Diedrik Vermeulen en Michael Dubrovsky de visie om siliciumfotonica, de halfgeleidertechnologie die de internetconnectiviteit heeft getransformeerd, te gebruiken om in elk huis een gezondheidstestapparaat van laboratoriumkwaliteit te plaatsen.

“Bij SiPhox Health maken we optimaal gebruik van de biljoenen dollars die in de halfgeleiderindustrie zijn geïnvesteerd om resultaten van laboratoriumkwaliteit mogelijk te maken in een gebruiksvriendelijk apparaat dat klaar is voor de consument,” aldus Diedrik Vermeulen, medeoprichter en CEO van SiPhox Health. Hij is een pionier op het gebied van siliciumfotonica en speelde een cruciale rol bij de ontwikkeling van de eerste coherente siliciumfotonische transceiverchip, die nu verantwoordelijk is voor een aanzienlijk deel van het wereldwijde internetverkeer.

De Serie A-financiering zal teamuitbreiding mogelijk maken, terwijl SiPhox Health werkt aan FDA-goedkeuring voor zijn SiPhox Home-platform, dat een breed menu van eiwit- en hormoontests zal bieden op basis van een bloedmonster met een vingerprik, met resultaten in vijf minuten of minder. Ondertussen heeft SiPhox Health een bloedafnamekit via de post gelanceerd die 17 biomarkers meet voor ontsteking, metabole, hormonale en cardiovasculaire gezondheid.

“Het doel van SiPhox is om categoriebepalende producten voor het volgen van de gezondheid te creëren, te beginnen met de SiPhox Home, die een 100-voudige verbetering is ten opzichte van de bestaande bloeddiagnostiek. Uiteindelijk zal onze technologie het ultieme draagbare apparaat mogelijk maken voor het continu meten van eiwitten, hormonen en kleine moleculen,” stelde Michael Dubrovsky, mede-oprichter en Chief Product Officer van SiPhox Health. “Elke cel in het menselijk lichaam is een veel geavanceerdere sensor dan alles wat momenteel op de markt is, wat aantoont dat we nog lang niet in de buurt zijn van de fysieke grenzen voor prestaties en miniaturisatie in diagnostiek.”

“De snelle groei in de sectoren telezorg en thuiszorg vereist een nieuw paradigma in de diagnostiek. De snelle en nauwkeurige thuistests van SiPhox Health staan op het punt om het patiëntentraject voor werkgevers, farmaceutica, verzekeraars en zorgstelsels te veranderen,” verklaarde Srini Ananth, Managing Director bij Intel Capital. “Investeringen in siliciumfotonica in de afgelopen twee decennia voor de datacom- en telecomindustrie hebben de enorme schaalvergroting van internet en cloud computing mogelijk gemaakt. Dit heeft de weg geëffend voor startups zoals SiPhox om siliciumfotonica-technologie toe te passen op nieuwe grenzen. We zijn zeer onder de indruk van hun technologie en benadering om deze kans op te pakken.”

Over SiPhox Health

SiPhox Health is pionier van de meest geavanceerde bloedtesttechnologie ter wereld. Als leider in optische biochiptechnologie introduceert SiPhox voor het eerst geïntegreerde fotonica in de thuiszorg. De SiPhox Home and Health-testsystemen bieden innovatieve en efficiënte oplossingen voor bloedafname voor consumenten, gezondheidszorgsystemen, farmaceutische bedrijven en onderzoeksteams die zich richten op een lang leven en het beheer van chronische ziekten. Ons hoofdkantoor in Burlington, MA, is het onderkomen van ons geavanceerde laboratorium en een team van vooraanstaande wetenschappers en experts, allemaal toegewijd om regelmatig testen voor iedereen toegankelijk, betaalbaar en pijnloos te maken.

De SiPhox Home, die momenteel alleen beschikbaar is voor experimenteel gebruik, biedt een groeiend menu van multiplex eiwit- en hormoontesten die zijn ontworpen voor thuisgebruik.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

E-mail: press@siphoxhealth.com
Twitter DM: @siphoxhealth

Check out our twitter: @NewsNovumpr