19:53 uur 18-07-2023

Prospective haalt $ 6 miljoen startgeld binnen voor het in real time openen, analyseren en visualiseren van grote datasets

NEW YORK–(BUSINESS WIRE)– Prospective, een interactieve analyse- en datavisualisatietool voor zowel grote als streaming-datasets, kondigde vandaag aan dat het $ 6 miljoen heeft binnengebracht. De investeringsronde werd geleid door Point72 Ventures met deelname van Silicon Badia, Irregular Expressions, Essence Ventures, Giant Machines en REFASHIOND Ventures.

De beperkingen tot nu toe in het beschikbare verwerkingsvermogen en de problemen bij het publiceren van inzichten, maakten het bedrijven moeilijk om efficiënt de benodigde gegevens voor hun use cases te openen en analyseren. Prospective erkent dit pijnpunt en heeft een interactieve tool voor het naadloos bekijken, analyseren en delen van data ontwikkeld. Met Prospective krijgen gebruikers intuïtieve en efficiënte toegang tot zowel grote als streaming-datasets, en kunnen ze direct via een gebruiksvriendelijke webbrowserinterface in real time waardevolle inzichten ontsluiten.

Prospective is op maat gemaakt voor taken die hoge prestaties, precisie en granulariteit vereisen. Met Prospective’s gestroomlijnde processen voor het ophalen en verwerken van gegevens, kunnen bouwers, klanten en analisten bruikbare inzichten verkrijgen die eerder moeilijk te vinden waren. Dankzij de opkomst van Large Language Models (LLM’s) wordt de kloof tussen modeluitvoer en menselijk begrip steeds groter. Prospective helpt deze kloof te overbruggen door klanten in staat te stellen inzichten op een intuïtieve manier af te leiden en over te brengen.

Prospective is opgericht door Andrew Stein en Eric Schmalzbauer en is de Enterprise-versie van het populaire opensource data- en analyseproject Perspective. Naast de aankondiging van zijn investeringsronde, lanceert Prospective ook een privébèta voor een beperkt aantal bedrijven. Geïnteresseerde teams kunnen zich voor de wachtlijst inschrijven op https://prospective.co/.

“In zowel de technologie als het bedrijfsleven is het opvragen, analyseren, visualiseren en delen van gegevens uitermate complex, tijdrovend en kostbaar, zowel binnen een organisatie als met externe partners en klanten”, zegt Eric Schmalzbauer, CEO en medeoprichter van Prospective, “Voor elk type team en onderneming is de evolutie naar realtime datatoegang een uitdaging, of het nu gaat om klantenbehoud, waarnemingsvermogen of transactieanalyse.”

“We zien een opwindende nieuwe ruimte voor het overbruggen van de groeiende kloof tussen de datastack van de onderneming en de visualisatietools die waarde en inzichten ontsluiten. Bedrijven genereren steeds meer datadimensies, inclusief streaming en realtime. Niet-technische gebruikers en datawetenschappers hebben echter vaak niet de tools om van deze data ook te profiteren”, zegt Noah Carr, partner bij Point72 Ventures. “De enorme ervaring van het team achter Prospective, zowel op het gebied van data als infrastructuur, biedt ons de mogelijkheid om op dit succes van Perspective’s krachtige open-source community verder te bouwen.”

Over Prospective:

Prospective wil de wrijving tussen data en beslissingen wegnemen. We stellen bouwers, consumenten en analisten van zowel grote als streaming-datasets in staat om inzichten te leveren en ernaar te handelen zonder dat ze de complexiteit ervan hoeven te begrijpen. Prospective zorgt ervoor dat data-onderzoekers gegevens kunnen omzetten in pixels, waar die data zich ook bevinden.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Press:
Prospective

Eric Schmalzbauer

hello@prospective.co

Check out our twitter: @NewsNovumpr