15:36 uur 13-07-2023

Forrester: Generatieve AI domineert top 10 opkomende technologieën in 2023 en verder

De komende jaren zullen bedrijven een evenwicht moeten vinden tussen risico en rendement bij het ontsluiten van de transformatieve voordelen van generatieve AI.

LONDEN–(BUSINESS WIRE)– Volgens Forrester’s (Nasdaq: FORR) De top 10 opkomende technologieën in 2023-rapport, zal generatieve AI in de komende twee tot vier jaar voor de meeste bedrijven een aanzienlijk rendement op investering gaan opleveren. Om volledig te kunnen profiteren van de toepassingen van generatieve AI, zullen bedrijven de risico’s moeten inschatten, waaronder betrouwbaarheid, veranderende regelgeving en mogelijke complicaties met intellectueel eigendom. Ondanks deze risico’s blijft generatieve AI een opkomende technologie om in te investeren vanwege de brede impact en het vermogen om veel andere opkomende technologieën te versnellen, waaronder autonome werkplekassistenten (AWA’s) en conversationele AI.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Naomi Thomas

nathomas@forrester.com
07917 184752

Check out our twitter: @NewsNovumpr