12:50 uur 12-07-2023

73 Strings kondigt Serie A-financiering aan, geleid door Blackstone en Fidelity International Strategic Ventures

Met bestaande klanten die in totaal 2 biljoen dollar aan AUM vertegenwoordigen, zal 73 Strings geografische expansie en productinnovatie blijven stimuleren.

PARIJS–(BUSINESS WIRE)– 73 Strings, de baanbrekende leverancier van waarderings- en portefeuillebewakingsoplossingen voor de privékapitaalsector, heeft zijn Serie A-financieringsronde afgerond. De investering werd geleid door Blackstone Innovations Investments, Blackstone’s strategische investeringstak voor startende ondernemingen en Fidelity International Strategic Ventures (“FISV”), met deelname van Broadhaven Ventures.

73 Strings wordt vertrouwd door enkele van ‘s werelds grootste alternatieve beleggingsondernemingen met meerdere strategieën in Noord-Amerika, Europa en het Midden-Oosten, met een klantenbestand dat pensioenfondsen, staatsinvesteringsfondsen, limited partners (LP’s) en general partners (GP’s) omvat, waaronder Eurazeo in Frankrijk (35 biljoen euro AUM) en Sofina in België (meer dan 9 biljoen euro AUM). Vandaag de dag wordt het platform van het bedrijf gebruikt door klanten met een gecombineerd AUM van meer dan 2 biljoen dollar in Private Equity, Growth Equity-, Venture Capital- en Private Creditstrategieën. 73 Strings zal het kapitaal gebruiken om te blijven investeren in de opbouw van de product-, engineering- en go-to-market-teams.

“In een complexe en volatiele omgeving wordt het voor alternatieve vermogensbeheerders en hun beleggers steeds belangrijker om snelle, frequente en efficiënte waarderingen te leveren. Dit proces is essentieel om belanghebbenden goed geïnformeerd te houden. Wij stellen onze klanten in staat om meer informatie, intelligentie en waarde te halen uit het proces van portefeuillemonitoring en waarderingen. We zijn blij met de steun van prestigieuze investeerders zoals Blackstone, FISV en Broadhaven Ventures,” zegt Yann Magnan, medeoprichter en Chief Executive Officer van 73 Strings.

“Met deze financiering zijn we goed gepositioneerd om door te gaan met het leveren van de beste technologieoplossingen in onze klasse aan de privékapitaalsector. Onze diverse vaardigheden en wereldwijde aanwezigheid stellen ons in staat om producten te leveren die de toekomst van de sector vormgeven,” zegt Abhishek Pandey, medeoprichter van 73 Strings.

De snelle groei en complexiteit van de alternatieve sector vereist in toenemende mate schaalbare middle-office-technologie die de toename van het aantal private investeringen binnen LP- en GP-portefeuilles kan ondersteunen. 73 Strings stelt fondsen in staat om over te stappen van foutgevoelige spreadsheets naar een schaalbare softwareoplossing, die het verzamelen van gegevens van portfoliobedrijven stroomlijnt en gebruikers in staat stelt om geautomatiseerde waarderingsprocessen voor privéactiva uit te voeren. De geïntegreerde oplossing van het bedrijf zorgt voor efficiëntie, beter risicobeheer en verbeterde kwaliteitscontrole bij het monitoren van portefeuilles en taxatieprocessen.

“Blackstone weet uit eigen ervaring dat de groei van de alternatieve sector en de innovatie rond nieuwe beleggingsproducten schaalbare technologische oplossingen vereist. Waarderingen en portefeuillemonitoring zijn twee van de meest kritieke werkstromen in de privékapitaalsector en we geloven dat er een aanzienlijke kans is om automatisering en efficiëntie in deze gebieden te introduceren. We zijn verheugd om samen te werken met Yann, Abhishek en het 73 Strings team om de groei en productontwikkeling van het platform te bevorderen,” aldus Stevi Petrelli, hoofd van Blackstone Innovations Investments.

“Software heeft geen gelijke tred gehouden met de dramatische toename van de vraag naar privévermogen in de afgelopen tien jaar. Met 73 Strings’ unieke combinatie van technologie en expertise op het gebied van privévermogen, kunnen beheerders efficiënt schalen en de sleur van handmatige gegevensinvoer omzetten in geautomatiseerde digitale workflows. Het digitaliseren van privéactiva zal productiviteit en transparantie ontsluiten en uiteindelijk een grotere liquiditeit mogelijk maken. We zijn enthousiast om met het team samen te werken en hun missie om de alternatieve beleggingssector te transformeren te ondersteunen,” aldus Alokik Advani, Managing Partner, FISV.

Over 73 Strings

73 Strings is een modern, geïntegreerd en holistisch gegevensverzamelings-, monitoring- en waarderingsplatform dat de privékapitaalsector ondersteunt. Het bedrijf heeft een AI-gestuurd platform van de volgende generatie ontwikkeld om alternatieve beleggingsfondsen te helpen bij het stroomlijnen van hun middle-office processen. Het platform stelt fondsen in staat om gegevens over portfoliobedrijven te verzamelen en naadloos te structureren, deze bedrijven te monitoren en hun reële waarde te schatten met één klik op de knop. 73 Strings ondersteunt klanten wereldwijd bij meerdere strategieën, waaronder Private Equity, Growth Equity, Venture Capital en Private Credit.

Sinds de oprichting heeft 73 Strings klanten toegevoegd met een gezamenlijk beheerd vermogen van meer dan 2 biljoen dollar. Het bedrijf heeft zijn hoofdkantoor in Parijs en is wereldwijd aanwezig in New York, Londen, Parijs, Toronto en Bengaluru om zijn groeiende klantenbestand te ondersteunen. De huidige directie van 73 Strings heeft uitgebreide professionele expertise in privévermogen en het team wordt ondersteund door een wereldwijd netwerk van zeer ervaren adviseurs, die samen meer dan 300 jaar ervaring in financieel advies en privémarkten hebben.

Ga voor meer informatie naar 73strings.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Media-aanvragen
morgan@bevelpr.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr