08:00 uur 10-07-2023

Populaire vis-app met toonaangevende technologie lanceert in Nederland.

LILLESAND, Noorwegen–(BUSINESS WIRE)– Bijna 600.000 mensen gebruiken al de Fiskher app die je vertelt wat je moet vissen, waar en hoe. De nieuwe Fishbuddy by Fiskher maakt het makkelijker om te vissen en draagt bij aan duurzaamheid, ook in Nederland!

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20230709908501/nl/

Sean Wit en een aantal van Nederlands beste sportvissers geven je de visstekken! (Foto: Max Guder)

Sean Wit en een aantal van Nederlands beste sportvissers geven je de visstekken! (Foto: Max Guder)

De app biedt deskundig advies over goede visstekken in zout water en zoet water/kanalen, gedetailleerde kaarten, visherkenning en de mogelijkheid om vangsten te loggen en te delen. Nu komt het ook met een baanbrekende technologie die door het bedrijf is ontwikkeld, een meettool die AR-technologie en kunstmatige intelligentie gebruikt om soorten te identificeren, lengte/gewicht te berekenen en vangstlocatie, weersomstandigheden en andere gegevens te registreren.

“Met deze tool kunnen we geldige gegevens verzamelen waar de app ook wordt gebruikt, informatie die momenteel onvolledig en niet direct beschikbaar is. Dit zal een game-changer zijn voor het duurzame beheer van visbestanden wereldwijd,” zegt Asgeir Alvestad, de meest erkende visser van Noorwegen en een van de oprichters van Fishbuddy.

“We groeien snel en worden gebruikt door amateurvissers tot professionele vissers. Met die positie komt verantwoordelijkheid. Nu maken we het makkelijker om je vangst te loggen en moedigen we je aan om dat te doen, zelfs als het niet verplicht is. Door foto’s van de vis te maken, kan de app goede en representatieve gegevens genereren die ontbreken in het huidige visserijbeheer, en samen kunnen we allemaal helpen om zo goed mogelijk voor de vis te zorgen,” legt Alvestad uit.

De app is zeer goed ontvangen in zowel Duitsland als Scandinavië en staat sinds de lancering elke zomer bovenaan de hitlijsten in Google Play en AppStore. Het bedrijf is momenteel in gesprek met de Noorse kustwacht om een hulpmiddel te ontwikkelen voor het controleren van vissersboten op basis van de Fishbuddy-technologie.

“Fishbuddy by Fiskher is een spannende tool voor iedereen die vist, gericht op duurzaamheid en bijdragend aan een beter beheer van het leven onder het oppervlak van de zee. In de nieuwe update vind je unieke onderwaterkaarten die precieze aanwijzingen geven van visplekken, inclusief zeegras en scheepswrakken, tot grote vreugde van fanatieke vissers,” zegt Alvestad.

https://fishbuddy.app/
Appstore/GooglePlay

Video: Sean Wit, een van Nederlands beste sportvissers vertelt over Fishbuddy

https://youtube.com/shorts/qn38jsmtRm8?feature=share

Contacts

Trond Are Gjone

gjone@fiskher.no
+47 95079500

Check out our twitter: @NewsNovumpr