14:33 uur 06-07-2023

PUMA verbindt zich ertoe om alle rundsleer tegen 2030 of vroeger bij gecontroleerde ontbossingsvrije leveranciersketens aan te kopen

HERZOGENAURACH, Duitsland–(BUSINESS WIRE)– PUMA heeft de Deforestation-Free Call to Action for Leather ondertekend, gelanceerd door de internationale Textile Exchange & Leather Working Group, een organisatie zonder winstoogmerk die rechtvaardige, transparante en ontbossingsvrije leerleveranciersketens tot stand wil brengen. Dit sectoroverkoepelende initiatief is bedoeld om acties van merken te versterken om een einde te stellen aan de ontbossing en de conversie van natuurlijke ecosystemen die verband houden met het winnen van leder. Op die manier wordt geprobeerd om de habitat van wilde dieren en de biodiversiteit te beschermen, de koolstofvoorraden te vrijwaren om de klimaatsverandering te milderen, en de mensenrechten te beschermen.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20230706948813/nl/

PUMA has signed up for the Deforestation-Free Call to Action for Leather, launched by global non-profits Textile Exchange and Leather Working Group (Photo: Business Wire)

PUMA has signed up for the Deforestation-Free Call to Action for Leather, launched by global non-profits Textile Exchange and Leather Working Group (Photo: Business Wire)

De leveranciersketens van kleding zijn immers mee verantwoordelijk voor aftakeling van de bodem, de conversie van natuurlijke ecosystemen en de vervuiling van de waterwegen.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Samantha Du Plessis

Hoofd communicatie duurzaamheid

Samantha.duplessis@puma.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr