19:22 uur 04-07-2023

NIQ en GfK krijgen goedkeuring van de Europese Commissie voor overeengekomen samenvoeging van de bedrijven

  • De goedkeuring van de EU is een belangrijke mijlpaal op weg naar de voltooiing van de combinatie NielsenIQ en GfK
  • NielsenIQ en GfK verwachten dat de transactie in de komende dagen zal zijn afgerond

CHICAGO & NUREMBERG, Duitsland–(BUSINESS WIRE)– NielsenIQ (NIQ) en GfK SE (GfK) hebben vandaag goedkeuring gekregen van de Europese Commissie voor hun overeengekomen samenvoeging.

De Europese Commissie heeft de voorgestelde samenvoeging van NIQ en GfK goedgekeurd. Hiermee kan de transactie worden afgerond en ontstaat werelds grootste bedrijf op het gebied van consumenteninformatie. Het goedkeuringsbesluit is afhankelijk van de afsplitsing van de Consumer Panel-activiteiten van GfK naar een onafhankelijke derde partij. De voorwaarde heeft geen opschortende werking op de voltooiing van de combinatie van NielsenIQ en GfK.

De twee bedrijven zullen nu de nodige stappen ondernemen om de transactie zonder verdere vertraging te kunnen afronden.

Over NIQ

NIQ, ‘s werelds toonaangevende bedrijf voor consumenteninformatie, onthult nieuwe wegen naar groei voor retailers en fabrikanten van consumentengoederen. Met activiteiten in meer dan 100 landen levert NIQ het meest complete en heldere inzicht in het koopgedrag van consumenten via een geavanceerd business intelligence platform met geïntegreerde voorspellende analyses. NIQ levert de Full View.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Voor NielsenIQ
Gillian Mosher

Vice President, Communications

Mobiel: +1 647-282-9714

gillian.mosher@nielseniq.com

Voor GfK
Kai Hummel

Vice President Communications & Public Affairs

Mobiel: +49 170 7700194

public.relations@gfk.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr