13:47 uur 03-07-2023

Bijeenkomst van internationale wetenschappers in Shenzhen’s Guangming Science City voor de uitwisseling van onderzoeksresultaten en academische ontwikkelingstrends

SHENZHEN, China–(BUSINESS WIRE)– Tientallen wetenschappers van over de hele wereld namen op 30 juni zowel offline als online deel aan de International Seminar on New Materials, georganiseerd door Guangming Science City in het Guangming District van Shenzhen in Zuid-China.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20230703429880/nl/

Guangming Science City International Seminars on New Materials European Venue (photo: Guangming Science City)

Guangming Science City International Seminars on New Materials European Venue (photo: Guangming Science City)

Een speciaal onderdeel voor Europese deelnemers was het tweede Young Scientists Festival (YSF) 2023 met als thema “Towards the Bright Future”, waaraan werd deelgenomen door wetenschappers, professoren, experts en geleerden uit Griekenland, Portugal, Ierland, Italië , Zwitserland en Zweden, evenals jonge experts en wetenschappers van wetenschappelijke onderzoeksinstellingen en universiteiten uit Guangming Science City zelf, om de nieuwste onderzoeksresultaten en internationale ontwikkelingstrends op het gebied van nieuwe materialen uit te wisselen en actieve internationale academische samenwerking op dit terrein te faciliteren.

“Het talent, de wijsheid en de technologische kracht van Guangming Science City hebben ons in staat gesteld deze internationale seminar over nieuwe materialen op poten te zetten,” aldus G. Kiriakidis, voorzitter van de seminar, President van de European Materials Society en oprichter van het laboratorium voor opto-elektronische materialen van de Universiteit van Kreta.

Kiriakidis zei verder: “Onze dank gaat uit naar het bestuur van het Guangming District in Shenzhen voor het organiseren van dit evenement. Hoewel we duizenden kilometers van elkaar zijn verwijderd, is het delen van wetenschappelijke informatie nog altijd belangrijk en zinvol.” Hij vervolgde: “Ik denk dat dit een goede gelegenheid is voor uitwisseling van academische ideeën en innovatie. De open en vriendelijke gesprekken zullen de onderlinge academische samenwerking en technologische uitwisseling verder bevorderen.”

R. Martins, voormalig President van de International Union Materials Research Society (IUMRS), wees er in zijn keynote speech op dat internationale technologische innovatie op het gebied van nieuwe materialen niet zou kunnen worden gerealiseerd zonder de deelname van Chinese wetenschappers.

“De afgelopen jaren heeft China grote vooruitgang geboekt op het gebied van innovatieve ecologische ontwikkeling. De technologische doorbraken in China op het gebied van nieuwe materialen worden ook met veel belangstelling gevolgd door collega’s in de rest van de wereld,” voegde Martins eraan toe.

Prof. S. Pratsinis van het Zwitserse Federale Instituut voor Technologie noemde de lampen gemaakt van carbon black-materialen in het oude China als basis voor de bespreking van de relatie tussen de Chinese lampcultuur en de internationale ontwikkeling van elektrische lamptechnologie. Hij benadrukte dat de huidige wereldwijde innovatie en ontwikkeling op wetenschappelijk-technologisch gebied vruchten heeft geplukt van de verspreiding en uitwisseling van cultuur.

“Wetenschap kent geen obstakels en grenzen,” aldus prof. Giorgio Sberveglieri, voorzitter van diverse organisaties op het gebied van chemische sensoren. “Alle mensen leven in dezelfde ecologische omgeving op aarde. Dit betekent dat we gezamenlijke wetenschappelijke doelen en visies hebben en dat het heel belangrijk en verstandig is om ons in te zetten voor wetenschappelijk onderzoek dat nuttig is voor de samenleving.”

Professor Si Rui van het Shenzen Campus van de Sun Yat-Sen University en professor Liu Weishu van de Southern University of Science and Technology hebben als vertegenwoordigers van de jonge wetenschappers in China diepgaande gedachtenwisselingen gevoerd over materiaaltechnologie, materiaalontwerp en andere aspecten. Daarnaast hebben ze hun Europese collega’s laten kennismaken met Guangming Science City.

Verder waren 15 jonge talenten van de School of Materials van het Institute of Advanced Science Facilities van de Sun Yat-sen University in Shenzhen, het Shenzhen Institute of Advanced Technology van de Chinese Academy of Sciences, de Southern University of Science and Technology, en andere hogescholen uitgenodigd om deel te nemen aan het evenement.

Volgens de organisator diende deze seminar ook als opwarmronde voor een ander innovatie-evenement tijdens het festival “Ultimate 72-hour Innovation Challenge for Global Young Talents” van dit jaar.

Op 21-25 juli wordt het Challenge-programma gehouden met het thema “72 Hours to Live, Research, Study and Practice together”. Onder begeleiding van academici en topwetenschappers worden jonge wetenschappers van over de hele wereld ingedeeld in 12 teams om aan verschillende onderzoeksonderwerpen te werken, resultaten van innovatie te delen en een mooie toekomst te creëren voor wetenschappelijke ontwikkeling.

Shenzhen is een van de jongste steden in China, en Guangming Science City staat symbool voor jeugd, vitaliteit, openheid en diversiteit. Guangming Science City is opgezet om een aanzet te geven tot significante wetenschappelijke innovatie met nadruk op vakgebieden als biowetenschappen, informatie en materialen. Guangming Science City is zich aan het ontwikkelen tot een centrum voor wetenschappelijke en industriële innovatie met mondiale invloed.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Lu.Zhang

TEL: 8435 6030

E-mail: lu.zhang@encyclovision.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr