09:30 uur 28-06-2023

MG International wint voor de tweede keer een prijs in Turkije voor zijn milieuvriendelijke projecten

Naarmate de gevolgen van klimaatverandering steeds meer voelbaar worden, gaan bedrijven over op duurzame operaties. Het Turkse MG International Fragrance Company heeft de Scheikunde Sector Milieuprijs gewonnen op de Şahabettin Bilgisu Milieu Awards voor de tweede keer met zijn milieuvriendelijke projecten.

ISTANBUL–(BUSINESS WIRE)– Dit jaar markeerde de 29ste editie van de Şahabettin Bilgisu Milieu Awards, georganiseerd door de Kocaeli Kamer van Koophandel in Turkije, waar de verdienstelijke ontvangers werden gevierd. Vijf bedrijven werden geëerd onder de ontvangers in de milieu- en sectorcategorieën. MG International Fragrance Company, dat actief is in de chemische industrie, was er trots op om voor de tweede keer de Chemische Industrie Milieuprijs in de categorie Grote Ondernemingen te ontvangen.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20230628645991/nl/

MG International wins second award in Turkiye for its environmentally sensitive projects (Photo: Business Wire)

MG International wins second award in Turkiye for its environmentally sensitive projects (Photo: Business Wire)

Deze erkenning werd aan het bedrijf toegekend vanwege hun milieubewuste projecten en toewijding aan duurzame productiepraktijken. Aslan Gülçiçek, de CEO van MG International Fragrance Company, accepteerde de prijs dankbaar van Hasan Tahsin Tuğrul, voorzitter van de Kocaeli Kamer van Koophandel. Kocaeli’s industriële havenstad ligt in het centrum van essentiële transportnetwerken die Europa verbinden met Anatolië en het Midden-Oosten.

Voor de tweede keer bekroond

“Gedurende de afgelopen zeven jaar hebben we meer dan US$ 5 miljoen toegewijd aan milieugerichte infrastructuur en projecten gericht op het beschermen en bevorderen van de natuur door milieuvriendelijke productie. We accepteren met vreugde deze waardevolle prijs voor de tweede keer, als erkenning voor onze voortdurende inspanningen. Bij het nastreven van een duurzamere wereld voor toekomstige generaties, zullen we doorgaan met onze duurzaamheidsinitiatieven binnen de parfumindustrie,” aldus Aslan Gülçiçek.

In de snel veranderende wereld van vandaag, waar de gevolgen van de klimaatcrisis steeds duidelijker worden, ondergaat het bedrijfslandschap een transformatieve verschuiving naar duurzaamheid. Talloze bedrijven omarmen duurzaamheid als een integraal onderdeel van hun bedrijfsvoering en ondernemen eco-vriendelijke initiatieven. Degenen die actief bijdragen aan een leefbaardere toekomst door deel te nemen aan de groene transformatie krijgen erkenning van verschillende gerenommeerde organisaties.

Milieu is de prioriteit

MG International Fragrance Company geeft prioriteit aan verschillende milieubewuste praktijken, waaronder energiebesparing, afvalvermindering, regenwateropvang, recycling, geurcontrole, controle van koolstofemissies, maatschappelijk verantwoorde initiatieven en biodiversiteitsstudies. De Chemie Sector Milieuprijs erkent de onwankelbare toewijding van het bedrijf aan het beschermen van natuurlijke habitats, het behoud van de ozonlaag, het bevorderen van hulpbronnenefficiëntie, het implementeren van effectieve afvalbeheerpraktijken en het nemen van proactieve maatregelen tegen schadelijke emissies.

Contacts

Duygu Beşbıçak

duygu.besbicak@gulcicek.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr