16:27 uur 28-06-2023

Finland wordt toonaangevende waterstofeconomie in Europa – H2 Cluster Finland publiceert een strategie voor waterstofeconomie

Door haar concurrentiële voordelen te versterken, streeft Finland ernaar om tegen 2035 om en bij 3 miljoen ton waterstof per jaar te produceren, goed voor €33 miljard nieuwe jaarlijkse omzet.

HELSINKI–(BUSINESS WIRE)– “Het nieuwe regeringsprogramma is gebaseerd op het streefdoel om van Finland een centrale van schone energie te maken. Dit is de belangrijkste industriële en klimaatbewuste actie van het decennium, en het is op waterstofeconomie gebaseerd,” luidt het commentaar van Kai Mykkänen, minister van milieu en klimaat.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20230627875039/nl/

By 2030, Finland could produce over 14% of emission-free hydrogen in the EU. (Photo: Business Wire)

By 2030, Finland could produce over 14% of emission-free hydrogen in the EU. (Photo: Business Wire)

Finland bevindt zich in een gunstige positie: het is sociaal stabiel, de infrastructuur is goed gepland, de netelektriciteit is schoon en de prijs is concurrentieel in Europa, er is een gunstig percentage wind- en zonne-energie, en er is immens potentieel om beide verder te ontwikkelen.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Mediacontactpersoon:
Susanna Kupiainen

Communicatiecoördinator bij CLIC Innovation

susanna.kupiainen@clicinnovation.fi
tel. +358 50 327 7337

Simo Säynevirta
Voorzitter van H2 Cluster Finland

Hoofd ABB Green Electrification ecosystem

simo.saynevirta@fi.abb.com

Olli Sipilä
Strategieteamleader bij H2 Cluster Finland

CEO van Gasgrid

olli.sipila@gasgrid.fi

Check out our twitter: @NewsNovumpr