16:47 uur 26-06-2023

Calastone werkt samen met Schroders om van tokeniseren een realiteit te maken

  • Calastone en Schroders gaan samenwerken aan een project voor een token-investeringsvehikel
  • Aankondiging volgt op recente whitepaper van Calastone waarin een visie wordt geschetst voor tokeninvesteringen – 97% van de instellingen was het erover eens dat dit ‘een revolutie in vermogensbeheer teweeg zal brengen’

LONDEN–(BUSINESS WIRE)– Calastone, het grootste wereldwijde fondsnetwerk, kondigt vandaag aan dat het samenwerkt met Schroders om de mogelijkheden van een op token gebaseerd beleggingsvehikel voor variable capital companies (VCC’s) te onderzoeken. De samenwerking volgt op een meerjarige investering van Calastone in Distributed Ledger Technology (DLT) en tokenisatie, met als uiteindelijk doel het produceren en distribueren van tokeninvesteringsvehikels via Calastone’s gedistribueerde marktinfrastructuur.

Het digitaliseren van de kernactiviteiten van collectieve beleggingsinstellingen biedt de mogelijkheid om de waardeketen te transformeren en meer waarde te creëren voor beleggers door de kosten te verlagen en de basis te leggen voor flexibelere beleggingsproducten die beter aansluiten bij de digitale ervaringen die consumenten elders aantreffen.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Meghan Marks

calastone@fticonsulting.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr